Gå direkt till Nyheten (Lidköping och Polis i nya medborgarlöften)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Fredag 24 maj 2019
  1. Dagens namn:
  2. Ivan och Vanja
  3. I morgon:
  4. Urban

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lidköping och Polis i nya medborgarlöften

Publicerad söndag, 17 februari 2019, 09:17 av Björn Smitterberg

kommunpolisrobertsvenssonloGemensamt ska Lidköpings kommun och Polisen förhindra och förebygga missbruk bland ungdomar, samt stärka tryggheten i Lidköpings centrum. Det är nämligen de förslag som i huvudsak framkommit när ordningen i Lidköping diskuterats. Det är samma punkter som gällt 2017 och 2018.
Arkivbild: Kommunpolis Robert Svensson.

Det framgår av förslaget till ny överenskommelse mellan Polisen och Lidköpings kommun, där det drog- och brottsförebyggande rådet står bakom förslaget till de löften som ska genomföras under 2019. Här återkommer de förslag i mer detaljerad form som varit grund de senaste åren.

I de nya löftena, som ska godkännas nästa månad av kommunen lovar Polisen:
– Genomföra förebyggande narkotikasök på grundskolor, grundsärskolor och gymnasieskolan med mål att skapa narkotikafria miljöer.
– Göra riktade insatser mot ungdomar och narkotikamissbruk.
– I nära samarbete med socialtjänsten hålla orossamtal med ungdomar och vårdnadshavare till ungdomar i riskzonen för narkotikamissbruk.
– Fortsätta den polisiära närvaron och synligheten, främst helgkvällar, vid de områden som upplevs som otrygga utifrån rådande lägesbild.

cruising-2013-polis

Arkivbild

Lidköpings kommuns löften:
– Upprätta en drogpolicy för grundskolan, grundsärskolan och gymnasieskolan som är anpassad till den lagstiftning som styr polisens möjlighet att genomföra förebyggande narkotikasök med hund.
– Efter orossamtal erbjuda ungdomar i riskzonen för narkotika och deras vårdnadshavare erbjuda lämpligt stöd och individuella insatser via socialtjänsten.
– Arbeta förebyggande med droginformation genom utbildningar till skolpersonal och föräldrar.
– Att engagera föräldrar och vuxna att vara ute på kvällar och helger vid arrangemang.

Gemensamt lovar Polisen och Lidköpings kommun att:
– Fortsätta samarbete mellan poliser och fältsekreterare, för att tillsammans identifiera ungdomar som är i riskzonen för användande av narkotika.
– Ytterligare förstärka samarbetet mellan polisen, kommunen och krögare genom att genomföra kampanj för ett drogfritt krogliv; Dansa utan droger.
– Genomföra tätortsvandringar i syfte att skapa tryggare och mer trivsamma miljöer som människor vill vistas i.

Källa: Lidköpings kommun

En kommentar på “Lidköping och Polis i nya medborgarlöften”

  1. Watchingeye skriver:

    Såklart bra överlag o ett ganska självklart initiativ. Det som, som vanligt, fastnar lite som en smått osmaklig klet är ju det där med ett drogfritt krogliv; Dansa utan droger. Nåt polisen i stan verkligen också ser, är ju alkoholbruket hos ungdomar i krogmiljö. Det, däremot, är ju svensk kultur o bör väl värnas, eller hur? Skatteintäkter ska man slå vakt om……

Kommentarerna är stängda