Gå direkt till Nyheten (Ann-Louise Hansson redo för Lidköping)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Söndag 26 maj 2019
  1. Dagens namn:
  2. Vilhelmina och Vilma
  3. I morgon:
  4. Beda och Blenda

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Ann-Louise Hansson redo för Lidköping

Publicerad söndag, 17 februari 2019, 10:21 av - Inskickat material

annlouisehanssonbildsvtNedräkningen har börjat till den fjärde och sista deltävlingen i Melodifestivalen 2019. Vi styr kosan mot Lidköping och ger plats på scen åt veteranen Ann-Louise Hansson. Foto: SVT.
Ann-Louise Hansson går ut som startnummer 6 i Lidköping med låten ”Kärleken Finns Kvar”.
Denna låt som ligger Ann-Louise varmt om hjärtat tillägnas Barbro (Lill-Babs) Svensson och handlar om att mista en nära vän men att kärleken lever vidare.

Med 50 låtar på Svensktoppen är Ann-Louise Hansson den kvinnliga artist som haft överlägset flest låtar på listan i dess historia. Hon fick skivkontrakt redan som 14-åring och det stora genombrottet kom tre år senare med hennes svenska version av Elvis Presleys ”Are you lonesome tonight?”. Hon har sammanlagt spelat in över 600 låtar och medverkat i Melodifestivalen 13 gånger, vilket är svenskt rekord. Senast såg vi henne i tävlingen 2004 när hon, tillsammans med Tova Carsson och Siv Malmqvist sjöng låten ”C’est La vie”.

Det finns inga tvivel om att den musikaliska talangen råder i familjen. Det är Ann-Louises dotter Josefin Glenmark skrivit ”Kärleken Finns Kvar” och detta tillsammans med David Lindgren Zacharias, Olof ”Ollie” Olsen.