Gå direkt till Nyheten (Vill ha enklare regler för cruising)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 24 maj 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Vill ha enklare regler för cruising

Publicerad lördag, 16 februari 2019, 09:39 av Björn Smitterberg

Riksdagsledamoten och moderaten Cecilia Widegren i Vara vill att reglerna för att få arrangera cruising med bilar förenklas. Hon har tagit upp frågan på riksdagsnivå och nu har Thomas Eneroth, infrastrukturministern, (s) svarat:
– Föreskrifterna ändrade för några år sedan föreskrifterna och Thomas Eneroth menar att reglerna förbättrat säkerheten för deltagare och åskådare. Reglerna gäller tävling eller uppvisning med motordrivna fordon.

– Reglerna skrevs för att minimera olägenhet för utomstående, svarar Thomas Eneroth.

Bland reglerna är att tillstånd måste sökas fyra månader i förväg.

Cecilia Widegren anser att Thomas Eneroth har fel och anser att de nya reglerna bara medfört ökad administration och försvårat för föreningslivet. Cecilia Widegren hävdar att det är kulturhistorisk verksamhet som hindras genom byråkrati.