Gå direkt till Nyheten (Lennart Palm hos släktforskarna)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 03 februari 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lennart Palm hos släktforskarna

Publicerad torsdag, 14 februari 2019, 11:33 av - Inskickat material

Lennart Palm från Lerum besökte släktforskarna i Lidköping, där han kåserade om gravvalv med en blandning av humor och allvar om hur han kryper omkring under kyrkgolven i gamla gravvalv, för att dokumentera en del av vår historia, och utröna vilka som ligger i kistorna.

Han berättade anekdoter om del av personerna i kistorna, som tex Karin Bielke som med sina 95 år överlevde sina 3 män och alla sina barn. Harald Stake från Hönsäter på Kinnekulle som försvarade Sverige på Bohus fästning mot Danmark och Norge.

Det var en uppskattad föreläsning och föreningen ser fram emot fortsättningen som är på gång.