Gå direkt till Nyheten (Boende vill begränsa cruisingkvällar)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 20 november 2019
 1. Dagens namn:
 2. Pontus och Marina
 3. I morgon:
 4. Helga och Olga

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Boende vill begränsa cruisingkvällar

Publicerad måndag, 11 februari 2019, 16:49 av Björn Smitterberg

cruisingslinga2019En bostadsrättsförening med bostäder vid Hagagatan mellan Skaragatan och Karlagatan vill att de tre cruisingkvällarna som planeras i anslutning till Power Big Meet i början av juli ska begränsas. Länsstyrelsen handlägger nu frågan om tillståndet, men kommunen har redan meddelat att den inte har synpunkter på att cruisingen ska få pågå till klockan 01.

– Vi tycker inte att det ar rimligt att vuxna människor i upp till 8 timmar under 3 dagar åker runt och
för oväsen och dricker öl.

– Många av oss som bor i fastigheten anser inte att man kan vara hemma under arrangemanget utan väljer att resa bort.

Exempel på obehag utöver allt oväsen och extremt dålig luft, för att vår parkering och plantering utmed
Hagagatan används som herrtoalett och vår källaringång mot Karlagatan används till och med som
damtoalett.

Föreningen vill att avstängningen begränsas till att upphöra vid midnatt cruisingkvällarna och att personer som inte kan få ro hemma skall få kompensation av kommunen för att resa bort.

Kommunen är som vanligt kallsinnig till ändringar i cruisingkvällar. Ett svar från förvaltningen samhällsbyggnad har skrivits av plan- och trafikchef Tora Gustafsson som hänvisar till att kommunfullmäktige besluta att upplåta Hovby flygfält och därför har inga synpunkter på ansökan om cruisingtillstånd lämnats av kommunen.

– Någon ersättning för att åka bort kommer inte i fråga.

Klicka här för att se den ansökan som finns hos länsstyrelsen.

24 kommentarer på “Boende vill begränsa cruisingkvällar”

 1. Smurfen skriver:

  Vad det ska gnällas på crusing då. Studenterna för ju ännu mer liv med sina traktorer och ljudsystem. Kan man inte bara vara glad över båda sakerna och som sprider glädje fast på olika sätt.

 2. Rob E. Dherring skriver:

  ”Vi tycker inte att det ar rimligt att vuxna människor i upp till 8 timmar under 3 dagar åker runt och
  för oväsen och dricker öl”
  Jag tycker inte att det är rimligt att vuxna människor har så starka åsikter om hur andra människor spenderar sin tid. Men jag antar att ”moralpanikens dagar” ännu inte är över.

  Det är inte heller rimligt att några få ska få påverka något som drar så mångt mycket fler människor.

  Vissa kanske hellre ser en ”död” stad?

 3. Kristina Elme'n skriver:

  Ofattbart varför bilarna ska åka runt så länge. Det är dels fruktansvärt störande, dels är avgaserna extremt giftiga
  Fattar inte hur kommunpolitikerna kan frånhända sig allt ansvar efter FNs klimatrapport om jordens katastrofläge.
  Och har någon sett någon utvärdering av förra årets BPM, om nyttan för handeln i stan, som de skyllt på tidigare.

 4. Lidköpingsbo skriver:

  Skippa cruisingen! Tänk på miljön! Det säger ni ju vara en orsak till att skippa nyårsfyrverkerierna, sen tror ju dem som cruisar att de äger vägarna. Tutar på en o kör om i full fart så det luktar skit. Studenten är för övrigt en natt, så låt cruisingen vara en kväll också. Om man nu skall jämföra.

 5. Pia skriver:

  Bra!! Förvånad över att inte fler fastighetsägare och Boende säger ifrån om tiden och antalet dagar. Ett Dialogmöte med Boende längs Slingan+Arrangörerna och Kommunen med fler berörda hade varit på sin plats!
  En kväll/natt kan man stå ut med men INTE 3.

 6. Anders skriver:

  Brist på offentliga toaletter har alltid funnits i Lidköping, men borde gå att tillfälligt bygga bort genom att placera ut bajamajor på strategiska ställen. Den källarnergången är en känd damtoalett, den var välbesökt redan på den tiden Rogers pub låg på Skaragatan. Man har sett många muffar på den tiden man bodde där.😂

 7. Boende skriver:

  Jag bor i närområdet och tycker detta är en fantastisk händelse! Tänk att lilla Lidköping får hamna på världskartan med denna, världens största, bilträff! Bilder och filmklipp från våran stad har jag hittat på stora hemsidor från flera kontinenter, sedan träffen flyttade hit. Toaletter fanns väl utställda så ingen ska behöva använda rabatter? Det låter som insändaren bara var hemma första året, då det fortfarande var nytt och kaosartat.

 8. Gordon skriver:

  Håller med, varför ska vi som bor längs med esplanaden tvingas utstå ytterligare tre dagar med detta vansinne i tre år till????…lägg ner eller kör via rådagatan.

 9. Peder ACCS skriver:

  Vi kortade ner crusingen till kl 01,00 för att bemöta boende runt slingan. I år skall vi försöka få till mer bajamajor för att bemöta även pisseriet. Men att begränsa crusingen till midnatt tror jag ställer till mer problem pga att bilarna inte försvinner utan körs överallt. Det måste vara bättre att begränsa crusingen än att släppa den fritt och ännu mer kaos uppstår. Ansöker inte vi så blir det spontan crusing och då kommer Lidköping få problem

 10. Johan skriver:

  Respons till Smurfen. Studenterna håller åtminstone inte på flera nätter och de korkar inte igen hela stan. Må vara att PBM sprider glädje hos dig, men hos en stor del av Lidköpings invånare är det enbart en negativ upplevelse.

 11. Al skriver:

  Lägg ner skiten. Vi vill inte ha dom här

 12. Watchingeye skriver:

  PEDER ACCS: Att ni gör vad ni kan för att det ska fungera tror jag inte många tvivlar på. Mkt av denna debatt hade sluppits om kommunen hade gått en kurs i kommunikation med målet att föra en bra dialog med berörda. Nu ska dom ju iofs mediatränas, men det handlar väl mer om att lära sig konsten att inte svara på frågor. Grundkursen har dom nog redan gått, förresten.

 13. Pia skriver:

  Till Peder ACCS: Att hela tiden skylla på ”Spontancruising” räcker inte som argument längre. Kan man inte styra upp och arrangera en cruising där de bilburna besökarna respekterar ”Värdstadens” förhållningsregler under tiden? Respekt och hänsyn åt båda hållen tack om alla som bor längs slingan skall tvingas stå ut.
  Varför arrangerar ni inte något mer ute på Hovby?
  3 dagar påfrestar om man bor precis intill vägen, har ni ingen förståelse för det?

 14. Funderande skriver:

  Efter att under några år ha bott i en större stad och vid en infart med dygnetrunttrafik förefaller detta enbart som gnäll. Sov med öppet fönster i trafikbruset hela tiden och kunde inte sova med stängt fönster pga att man vant sig. Och då var det dieselavgaser dygnet runt. Har man bosatt sig i en stad får man räkna med liv och rörelse.
  Så lägg ner gnället och skaffa ett liv istället!

 15. Lidköpingsbo skriver:

  Varför inte göra en enkät som skickas ut till samtliga lidköpingsbor där man frågar dem om de är intresserade av bpm eller ej. Man kan svara anonymt. Så får man se hur många som tycker om det eller ej. Sen tar man ett beslut av majoriteten. Sen skall man säga att Lidköping skall tänka på miljön så skall man väl inte ha onödig biltrafik som cruising, hjulafton eller liknande.

 16. Pia skriver:

  Ni som bara häver ur er att det ”Gnälls”
  Det är skillnad på tomt GNÄLL och KONSTRUKTIV KRITIK!!

 17. CHECKER skriver:

  PIA: Du och många andra gnäller på ett intresse och hobby som hur många som helst har,sen att det blir avgaser,så är det ju bara.
  Och vara utanför stan och åka där inga folk ser bilarna,snälla du,kamma till dig vet jag.
  Har man en bil som är udda och värd upp till 1 miljon så vill gärna visa den i stan,inte bland kossor (finns nu även i stan),då vill man att folk ska se vad man gjort i ordning lr köpt.
  O ja,har ”sådan” bil själv som släpper ut…

 18. Pia skriver:

  Checker: Har full förståelse för er hobby och att ni känner så här men det handlar ju om att ta hänsyn till varandra vid detta stora event.
  Finbilscruising kan jag förstå att folk vill se o uppskatta men att ströga i 2 dagar till bland boende…nja som sagt hänsyn åt båda håll.
  Och jag kan inte annat än Le åt din kommentar om ”Kossorna” men låt oss nu hålla oss till vettiga argument!

 19. Nisse skriver:

  Ärligt Checker – ”värd upp till 1 miljon” är inte så vanligt förekommande i kortegen som drar runt i stan… men ska vi enas om att endast bilar värderade till mer än en halv får delta i cruisingen?

 20. CHECKER skriver:

  Nisse:…och så kan vi begränsa besökare på ”Hjulafton” till endast dom som skänker 10000 lr mer på ”Hjulafton” är välkomna……kan vi komma överens om det då…

 21. CHECKER skriver:

  Kan ju bara säga att det är ”lungna gatan” ii stan jämfört när det var PBM i Västerås.
  Dom bilar som det är mest fart och fest i är i största allmänhet kvar i Västerås

 22. Nisse skriver:

  Ok Checker – du är lösningen på spåret: 10.000:- per deltagande bil betalas till en fond där boende kring slingan kan hämta pengar om de önskar resa bort under de här dagarna… klockrent!

 23. CHECKER skriver:

  NISSE: Roligt med folk som har humor😂😂
  Bor man inne i en stad så får man räkna med liv och rörelse och avgaser

 24. Nisse skriver:

  Rent praktiskt skulle man ju annars kunna tänka sig att man låter utställd service (bajjamajor mm) stå där flera vägar möts – och sedan köra med tre olika färdvägar – med endast en dag av kortege utanför dörren blir det kankse lättare att leva med?

Kommentarerna är stängda