Gå direkt till Nyheten (Veckans biopremiärer på Folkets Hus)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 maj 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Veckans biopremiärer på Folkets Hus

Publicerad fredag, 08 februari 2019, 00:25 av Redaktionen

folketshus
If Beale Street Could Talk
En tidlös och vacker kärlekshistoria som utspelar sig i 1970-talets Harlem. Tish, 19 år, och Fonny, 22 år, har varit vänner sedan barnsben och är nu förlovade och planerar en framtid tillsammans samtidigt som de väntar sitt första barn. Lyckan krossas dock när Fonny blir arresterad och sitter i fängelse för ett brott han inte har begått. Deras föräldrar gör allt de kan för att få hem Fonny till Tish och bevisa hans oskuld.
Från 11 år
Trailer

Happy Death Day 2U
I denna uppföljare upptäcker vår hjältinna Tree att även om det varit tufft att behöva dö om och om igen, så är det ingenting jämfört med de faror som komma skall.
Från 15 år
Trailer

Eld & lågor
Året är 1940 och på var sin sida om Allmänna gränd på Djurgården ligger två konkurrerande nöjesparker, det tjusiga Gröna Lund med karuseller för barnfamiljerna och det simpla Nöjesfältet med billig öl, levande musik och lättklädda damer. De två ägarfamiljerna har legat i öppen strid med varandra i decennier, men allt förändras när de unga arvtagarna, John och Ninni, inleder en förbjuden kärlekshistoria.
Från 15 år
Trailer

Mary Queen of Scots
Filmen utforskar den karismatiska Mary Stuarts turbulenta liv. Efter att ha krönts till Frankrikes drottning vid 16 års ålder och blivit änka vid 18, vägrar Mary att gifta om sig. I stället återvänder hon till hemlandet Skottland för att återta tronen. Men Skottland och England styrs nu med järnhand av Elizabeth I. “Systrarna” betraktar varandra med fasa och fascination. Som rivaler både i kärlek och makt, och som kvinnliga regenter i en patriarkal värld, måste de bestämma hur de vill spela spelet om giftermål kontra självständighet. Fast besluten att härska som mer än bara en galjonsfigur försöker Mary återta tronen och hotar därmed Elizabeths överhöghet. Svek, uppror och konspirationer inom det egna hovet äventyrar dem båda, och historiens gång förändras för alltid.
Från 15 år
Trailer

Lego-filmen 2
I den efterlängtade uppföljaren återförenas Bricksburgs hjältar för ett nytt actionfyllt äventyr. Den här gången hotas de av Lego Duplo-inkräktare från yttre rymden som förstör allt i sin väg snabbare än invånarna hinner bygga upp det igen. Kampen för att besegra inkräktarna och återställa lugnet i Lego-universumet tar Emmet, Lucy, Batman och deras vänner till nya outforskade världar. Det kommer att krävas mod, kreativitet och mästerbyggarskicklighet för att visa hur speciella de verkligen är.
Från 7 år
Språk: Svenska/engelska – svensk text
Trailer

Alita: Battle Angel
En actionspäckad historia om en ung kvinnas resa för att upptäcka sanningen om sig själv och hennes kamp för att förändra världen.
Från 11 år
Trailer

Material från Folkets Hus