Gå direkt till Nyheten (Fusk med arbetstid avslöjades)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 maj 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Fusk med arbetstid avslöjades

Publicerad fredag, 08 februari 2019, 13:47 av Redaktionen

klockorFusk med arbetstider vid Lidköpings kommun har avslöjats och nu reagerar arbetsgivaren med varningar.

Det är i ett pressmeddelande från Lidköpings kommun fusket offentliggörs:

Det har blivit känt att medarbetare vid ett gruppboende i Lidköpings kommun har hanterat sin arbetstid på ett sätt som inte är i enlighet med avtal och regler. Medarbetare i arbetsgruppen har vid ett flertal tillfällen under de senaste månaderna gått hem innan arbetspassets slut utan att registrera det. Det har skett i situationer när medarbetarna känt att de varit tillräckligt med personal och när arbetsuppgifterna varit färdiga.

– Arbetstiden ska användas för att på bästa sätt komma de boende till nytta och min bedömning är att det inte har blivit så i det här fallet, säger Vård & Omsorgs förvaltningschef Lotta Hjoberg.

Förvaltningen tar mycket allvarligt på det som hänt. Samtal har förts med berörda medarbetare och skriftliga varningar har lämnats. Övriga berörda är informerade. Ett arbete med att se över tider och bemanning på det aktuella boendet har startats upp. Enligt utredningen av händelsen har inga boende farit illa.