Gå direkt till Nyheten (Ny konstgärsplan – under tak?)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 maj 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Ny konstgärsplan – under tak?

Publicerad torsdag, 07 februari 2019, 20:51 av Björn Smitterberg

Fotbollsplanen med konstgräs vid Framnäs ska ersättas av en ny och eftersom fotbollsplaner lämnar mycket mikroplaster är en idé att bygga en ny plan men ha ett tak över. 

Det är i alla fall ett alternativ som politikerna i Kultur och fritidsnämnden vill ha utrett. Nämnden vill att planen ska byggas på Ågårdsområdet. Det gäller ett stort tält som hålls uppe av lufttryck – en Air Dome.

Samtidigt har en flera år gammal fråga fått nytt ljus. Det handlar om det förråd som behövs bl a för det golv som Sparbanken Lidköping Arena – SLA – har ovanpå isen när andra evenemang än bandy genomförs.

Förrådet har planerats på lite olika platser och ett tag var det nära bli av – men kostnaden blev för hög. Nu arbetas med ett alternativ att bygga till SLA med ett förråd på gaveln mot Tennisarenorna. Tennisklubben har hittills försökt mota. Men politikerna beslutade att dess tjänstemän skall fortsätta projektet och samtidigt försöka göra tennisspelarna vid gott mod.