Gå direkt till Nyheten (Politiker, handlare och näringsliv ska göra stadsvandring)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Söndag 26 maj 2019
  1. Dagens namn:
  2. Vilhelmina och Vilma
  3. I morgon:
  4. Beda och Blenda

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Politiker, handlare och näringsliv ska göra stadsvandring

Publicerad onsdag, 06 februari 2019, 15:42 av Björn Smitterberg

Den 19 mars är det meningen att det ska ske en stadsvandring i Lidköping för att politiker, handlare och andra näringsidkare tillsammans ska diskutera framtiden för centrum, inte minst med tanke på att det om ett par år ska bli ett jubileum då Lidköping aspirerar på att utses som staden med finast stadskärna.

Nu finns det idéer om olika saker. En är att skapa särskilda gator för olika branscher – exempelvis en särskild gata för kläder, eller en cafégata. Men det kan än så länge betraktas som höftskott i debatten.

Efter vandringen skall det ordnas ett stormöte på kvällen där olika idéer ska brytas mot varandra.

En kommentar på “Politiker, handlare och näringsliv ska göra stadsvandring”

  1. Roberth Andersson (SD) skriver:

    Det är ju ett av problemen med kommunens låga betyg från näringslivet. Allting tycks handla om centrum utvecklingen. Kommunen består ju av mer än en stadskärna. Skrota de fixerade tankarna på stadskärnan och börja arbeta med det som efterfrågas. Kompetensförsörjning, infrastruktur och en attitydförändring i kommunens serviceförvaltningar kan vända upp kommunens dåliga närlingslivsranking(som är sämst i Skaraborg).

Kommentarerna är stängda