Gå direkt till Nyheten (Söker tillstånd för cruising
Kommunen: Ingen erinran)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 25 maj 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Söker tillstånd för cruising
Kommunen: Ingen erinran

Publicerad tisdag, 05 februari 2019, 09:55 av Björn Smitterberg

cruisingslinga2019

I ett yttrande till länsstyrelsen skriver Lidköpings kommun att den inte har något emot att det i samband med Power B ig Meet arrangeras tre cruisingkvällar i centrala Lidköping.

Det är föreningen för amerikanska bilar, ACCS Lidköping, som genom sin ordförande Peder Carlsson söker tillstånd för de tre kvällarna med samma sträckor och avstängningar för annan trafik som det var 2018.

De tider som anges är
4 juli mellan 18 och 01,
5 juli finbilscruising mellan 17 och 18, samt vanlig cruising mellan 18 och 01.
6 juli mellan 18 och 01.

cruisingslinga2019
Bilden är klickbar till större format.

Arrangören räknar med 10.000 fordon sammanlagt under de tre kvällarna.

Lidköpings kommun åtar sig att sköta avspärrningar m m. Miljö & Hälsa påpekar att det finns skaderisker och att särskilt intresse bör ägnas säkerhetsfrågor.

4 kommentarer på “Söker tillstånd för cruising
Kommunen: Ingen erinran”

 1. Te-Kå skriver:

  Det är bra att sätta Lidköping på kartan, med lite extra som dra in folk till vår stad.
  Men täck på att det finnes människor som bor i de berörda områdena, vilka kommer att villa komma hem till sina bostäder.
  De som bor så att det står en ” stöddig trafikvakt” och hindrar oss att komma hem till vår bostad, motsätter vi oss på det bestämdaste. Måste lösas om vi ska stödja ett evenemang som Power Big Mett. Kommer hem sent om kvällen/natt med bil ?

 2. Malin skriver:

  Förslag till ny cruisingslinga från Läckögatan till Tofta, Lockörn, öfvre Stenhammar vidare ut till Kålland och Kållandsö o åter samma väg. Nästa år är det Råda/Askeslätt med omgivning. På så sätt får fler möjligheten att ”njuta” av avgaserna. Vi som hade det stora ”nöjet” att ta del av allt vad cruisingen innebär delar gärna med oss.

 3. Benny skriver:

  Sorgligt att det alltid ska finnas folk som ska gnälla på allt. Kan förstå att det kan finnas olika intressen men varför gnälla över något som är positivt för kommunen och som i slutändan gynnar kommunen och dess innevånare. Kan man inte bara glädjas åt att stora delar av kommunens inevånare glädjs åt att något händer i kommunen.

 4. Bella skriver:

  Det mest sorgliga är att alla som råkar yttra sig över PBM kallas både det ena o det andra ! Det enda är ju då som det stod i ett annat inlägg att fördela ” gracerna ” i sann demokratisk anda och lägga cruising slingan så att alla i hela kommunen får glädjas o att kunna sitta i sina trädgårdar o titta. Gatorna är ju lika breda i Tofta , Stenhammar, Råda mm. Är själv boende 2,5 m från cruisingslingan som går i båda riktningarna. Glädje åt alla !

Kommentarerna är stängda