Gå direkt till Nyheten (Kräver ersättning för utebliven bandypublik)

 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. Söndag 26 maj 2019
 1. Dagens namn:
 2. Vilhelmina och Vilma
 3. I morgon:
 4. Beda och Blenda

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Kräver ersättning för utebliven bandypublik

Publicerad fredag, 01 februari 2019, 21:33 av Björn Smitterberg

Lidköpings AIK – LAIK – har fakturerat Lidköpings kommun 40.000 kronor för utebliven publik. Det gäller två matcher – 24 och 25 november – då LAIK på grund av konserter i bandyarenan i stället fick spela matcher utomhus. Det påverkade publikinkomsterna och redan i september när det var klart att matcherna inte kunde spelas i Sparbanken Lidköping Arena (SLA) utan utomhus klargjordes från LAIK att kommunen skulle faktureras.

Det har nu skett. 20.000 kronor per match vill LAIK ha för att kommunen i stället för bandy lät Björn Skifs ha konserter.

Bortfallet gäller 200 personer per match, och varje biljett har prisatts till 100 kronor. Tillsammans blir det 40.000 kronor som klubben anser sig ha förlorat.

När Kultur- och fritidsnämnden i nästa vecka sammanträder är en av punkterna hur man ska hantera uthyrningen av SLA i fortsättningen och det är en fråga som kan komma att drivas upp till kommunstyrelsenivå för att få klarhet i när och vilka andra arrangemang ska släppas in i hallen. Närmast är det ju Melodifestivalen som kan tvinga matcher ut ur hallen till uteplanen, och samma hände vid Melodifestivalen 2014. Bandyföreningarna är inte nöjda.

13 kommentarer på “Kräver ersättning för utebliven bandypublik”

 1. Sven skriver:

  Det är en arena ingen har monopol.

 2. Kalle skriver:

  Kommunen verkar ju inte själva räkna med att det ska behöva spelas bandy matcher på ute banan för dom har ju inte gjort något för att underhålla läktare mm den börjar bli riktigt skabbig

 3. Lena skriver:

  Sven. Självklart är det en arena men kommunen måste ta hänsyn till sina största hyresgäster. Utan dom hade vi knappast haft nån arena. Och det måste finnas en dialog. Kommunen kan inte bara köra över våra föreningar. Dom engagerar massor av barn o ungdomar.

 4. Nisse skriver:

  Nu har LAIK orsakat att jag lagt fem minuter av min dyrbara tid på absolut ingenting – faktura på 200.000:- är på väg!

 5. Lunnarn skriver:

  Utan bandyn hade hallen inte byggts.Förstår att LAIK och Villa tar för givet de bestämmer om och när annat släpps in.

 6. Jan Johansson skriver:

  Bandy och även ishockey ska spelas utomhus-på naturis.

 7. Berra skriver:

  Hur känns det Johan och fortfarande leva kvar på 90-talet?

 8. ELG skriver:

  Om Villa o föreningarna ska ha förtur att bestämma när de skall ha arenan eller när någon annan kan använda arenan, så kan de betala extra i hyra. Betalar de ens något nu? Roligt att ha en bra arena för att gå på konserter/melodifestival mm. En annan bryr sig inte ett skvatt om sport eller om Villa vinner eller förlorar.

 9. ELG skriver:

  Håller för övrigt med Jan, För övrigt Villa spelar väl inte Innebandy?

 10. Åström skriver:

  Undrar vad Björn Skifs hade fakturerat om han inte fått vara i Arenan… Det kan omöjligt vara kommunens fel att bandyn inte är mer intressant än det är.

 11. Johan skriver:

  Vore bra att på riktigt reda ut vad som gäller. Och med på riktigt menar jag en utomstående person utan jäv och med saklig kunskap. (Alltså ingen tyckare i kommunhuset). Då fick vi alla veta vad som gäller och kunde sluta fundera över vem som har företräde och vem som blir skyldig vem.

 12. Robert skriver:

  Lena och Lunnarn har rätt. Utan bandyn hade vi sluppit arenan.

  Frågan är ju vilka LAIK och VIlla ska spela mot om 10 år när alla andra bandyföreningar har lagt ner sin verksamhet.

 13. RGR skriver:

  Stod det i kontraktet att bandyn skulle ha tillgång till hallen just det datumet? I så fall låter det rimligt att de ska få ersättning.
  Men om det inte stod något om det så ska de inte ha ett spänn, och i så fall borde de lära sig att de inte kan komma och gå hur de vill och få allt de pekar på.

Kommentarerna är stängda