Gå direkt till Nyheten (Flexenclosure levererade till Chile)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Måndag 24 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Flexenclosure levererade till Chile

Publicerad tisdag, 29 januari 2019, 17:52 av Redaktionen

Det svenska företaget Flexenclosure – med verksamhet i Lidköping och vara, specialiserat på infrastruktur för internet, har slutfört leveransen av ett datacenter till den globala IT- och kommunikationsleverantören CenturyLink i Chile.

CenturyLink kommer att använda detta datacenter, förlagt i Chiles huvudstad Santiago, för att utöka sina tjänster inom data- och molntjänster till befintliga och nya affärskunder, statliga myndigheter samt operatörer.

CenturyLink är USA:s näst största leverantör av kommunikationstjänster till den globala företagsmarknaden med kunder i över 60 länder. Detta nya eCentre skapar en avsevärd expansion av kapaciteten inom CenturyLinks befintliga datacenter i Santiago (kallat Premier Elite).

– Vi strävar efter att installera infrastruktur av högsta kvalitet och att tillhandahålla de mest innovativa lösningarna och tjänsterna till våra kunder, säger en företrädare för CenturyLink.

Den första fasen av projektet består av ett 300 KW datacenter på en våning. Anläggningen, som är motståndskraftig mot jordbävningar, kan emellertid utökas vertikalt till två våningar och därmed bereda utrymme för över 100 rack på varje våning. På så vis optimeras anläggningens yta.

Utdrag ur pressmeddelande