Gå direkt till Nyheten (Vänercupen håller ställningarna – över 200 anmälda)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Lördag 25 maj 2019
  1. Dagens namn:
  2. Urban
  3. I morgon:
  4. Vilhelmina och Vilma

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Vänercupen håller ställningarna – över 200 anmälda

Publicerad torsdag, 24 januari 2019, 15:39 av - Inskickat material

brottnare-180127Efter ett rekordintresse i fjol håller Vänercupen ställningarna även i år med över 200 anmälda brottare. Den stora nyheten är att de yngsta deltagarna inte längre ska gå utslagsmatcher.

Förra året tänjde Vänercupen gränserna för vad som var praktiskt möjligt med ett arrangemang på tre mattor. Nästan 200 invägda brottare gjorde att tävlingen blev mycket intensiv för att alla matcher skulle hinnas med inom rimlig tid.

brottning

Vänercupen är Lidköpings stora ungdomstävling i brottning och avgörs på lördag i Idrottens hus. Foto: Bernt Bayard.

Inför lördagens tävling i Idrottens hus finns det 210 anmälda brottare från 38 klubbar. De flesta deltagarna kommer av naturliga skäl från Västsverige men arrangerande Lidköpings AS gläds åt att klubbar som Linköping, Huddinge och Kolsva alla kommer med stora trupper. Med ett normalt bortfall räknar LAS med 185–190 invägda brottare.

– När klubbar är beredda att åka så pass många mil innebär det att vi har arbetat upp ett rykte som en bra arrangör. Det ska vi förstås vårda inför framtiden, säger tävlingsledaren Peter Fredriksson.

Årets stora nyhet för sporten är att de yngsta kategorierna, från sju till elva år, inte längre går utslagsmatcher utan delas in i grupper på normalt fyra eller fem brottare där alla möter alla. Dessutom finns det inga fastställda viktklasser utan dessa anpassas till de aktuella deltagarna. Ändringen är ett led i Riksidrottsförbundets försök att behålla idrottsungdomarna längre.

– Detta blir den stora utmaningen för tävlingssekretariatet, att fixa till dessa grupper på ett bra sätt utan att det tar alltför lång tid. Men vi har en rutinerad stab och ska förhoppningsvis greja det, säger Peter Fredriksson.

Hemmaklubben LAS deltar med 14 brottare.