Gå direkt till Nyheten (Söker du pass eller ID-kort: Polisen går över till tidsbokning)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Söndag 26 maj 2019
  1. Dagens namn:
  2. Vilhelmina och Vilma
  3. I morgon:
  4. Beda och Blenda

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Söker du pass eller ID-kort: Polisen går över till tidsbokning

Publicerad onsdag, 23 januari 2019, 12:42 av - Inskickat material

polisskylt_lopPolisen inför tidsbokning i Fyrbodal och Skaraborg för den som ska ansöka om pass eller nationellt id-kort. Drop-in på stationerna i bl a Lidköping finns kvar till och med den 1 februari. Därefter är det enbart tidsbokning som gäller i hela regionen. 

Den 1 februari är sista dagen för drop-in för den som vill ansöka om pass eller nationellt id-kort i polisområdena Fyrbodal och Skaraborg. Från och med måndagen den 4 februari är det enbart tidsbokning som gäller.

– Det som är viktigt att tänka på är att planera sitt besök och vara ute i god tid. Med tidsbokningen kommer vi fördela tiderna över året. Under högsäsongen från maj till juli kan det vara svårare att hitta lediga tider. Men sett över hela året innebär det en bättre och effektivare service till medborgarna, säger Jonas Bertram, som är regionalt införandeansvarig på polisen.

Redan i november förra året släppte polisen tider i bokningssystemet på polisen.se. De tider som ligger ute nu gäller från och med 4 februari och framåt. Under rubriken Pass och nationellt id-kort finns en länk till formuläret för tidsbokning. Den som inte har tillgång till internet kan ringa 114 14 och få hjälp via växeln. Växeln har dock inte fler tider än de som läggs ut på nätet.

– Vi släpper tider efterhand. Det betyder i praktiken att det kan dyka upp tider på dagar som tidigare varit fullbokade. Vid behov kan det därför vara bra att gå in flera gånger och se om det finns lediga tider. När du väl har lämnat in din ansökan kan det ta ungefär en vecka innan passet är klart, säger Jonas Bertram.

– Läs mer – Klicka