Gå direkt till Nyheten (Debatt: Vi vill förbättra Kinnekullebanan!)

 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 10 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Vi vill förbättra Kinnekullebanan!

Publicerad tisdag, 22 januari 2019, 14:55 av Insändare

debatt-insikonDen insändare som Alexander Forselius skrev om Kinnekulletåget förraveckan har fått en replik från Västtrafik.

Klicka här för att se Alexander Forselius insändare.
– – –

Replik till Alexander Forselius

Västtrafik vill förbättra trafiken på Kinnekullebanan

Tack för att du delar med dig av din oro, det uppskattar vi. Det finns dock inga planer på att lägga ner Kinnekullebanan i Västra Götalandsregionens långsiktiga plan för tågtrafiken i Västra Götaland, Målbild Tåg 2035.

Vårt fokus är att förbättra trafiken på Kinnekullebanan och göra den mer stabil. Vår ambition är att resandet med tågen ska öka.

Tillsammans med vår partner SJ arbetar vi förebyggande för att minska fordonsproblem på tågen. Vi arbetar även för att reperationstiden på de tåg som behöver åtgärdas effektiveras. En viktig del av detta är den nya tågdepån i Lidköping som numer möjliggör för oss att snabbare åtgärda fordonsfel. Detta i sig är en viktig byggsten som vi hoppas ska höja kvaliteten i tågtrafiken på Kinnekullebanan och bidra till en stabilare tågtrafik på sikt.

Vi arbetar också proaktivt med Trafikverket för att minska infrastrukturproblemen på banan. De har bland annat lova att komma med förslag på hur de kan undvika att nedblåsta träd hindrar tågtrafiken.

Har du några frågor är du alltid välkommen att kontakta oss via vår kundservice på telefonnummer 0771-41 43 00.

Mette Ramquist
Västtrafik

4 kommentarer på “Debatt: Vi vill förbättra Kinnekullebanan!”

 1. Alexander Forselius skriver:

  Jag hoppas innerligt detta är sanning och inte bara fina ord för att det klirrade till lite extra i de fickor där pengarna inte skulle hamna (läs i direktörensa fickor) utan kommer oss alla till godo. Jag ser också att lönerna höjs för förarna också.
  Västtrafik, dags för verkstad och inte bara snack.

 2. Watchingeye skriver:

  Huruvida man kommer att leva upp till de fina orden återstår ju som vanligt att se. Däremot får Västtrafik ett stort plus från mig vad gäller responsen. hedervärt må jag säga. Ett tillvägagångssätt som är helt bortglömt hos våra lokalpolitiker. Jag kan ju ha fel där….de kanske helt enkelt skiter i att ge respons. Valet är ju klart liksom.

 3. Alexander Forselius skriver:

  Det ät blodigt allvar. Att bussar och tåg inte går så ofta och krångligt får stora konsekvenser för mig som inte kan köra bil. Så sent som idag fick jag tacka nej till ett erbjudande om uppdrag/jobb med hänvisning till att jag inte kan köra bil och att kollektiva färdmedlen här är bristfälliga. Detta kommer stå kommunen dyrt i form av förlorade skatteintäkter

 4. Andreas skriver:

  Jag skulle vilja ha svar på vad Västtrafik gör för att förbättra infrastrukturen. Tex för att få upp hastigheten och utveckla banan för att klara av fler tåg.

  Hur ska man köra fler tåg om det inte tillkommer fler fordon.

Kommentarerna är stängda