Gå direkt till Nyheten (Nystart för stadens utveckling – men inte stopp för Hamnstaden)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Söndag 26 maj 2019
  1. Dagens namn:
  2. Vilhelmina och Vilma
  3. I morgon:
  4. Beda och Blenda

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nystart för stadens utveckling – men inte stopp för Hamnstaden

Publicerad torsdag, 17 januari 2019, 11:52 av Björn Smitterberg

hamnstadsplan1-160407I ett förslag till beslut från förvaltningen samhällsbyggnad föreslås att ett förslag från Liberalerna om att lämna Hamnstaden därhän som bostadsområde skall avslås. 

Tjänstemän som skrivit förslaget till svar påpekar att det skett en nystart i stadsutvecklingen efter att Hamnstaden blivit försenad. Liberalerna menade att Hamnstaden blivit en bromskloss för nya bostäder  alla har väntat på Hamnstaden och därför inte arbetat med andra förslag.

Liberalerna föreslog i sin motion till kommunfullmäktige att Framnäsområde och Vänerstranden skulle reserveras för bad, rekreation,promenader och caféer m m i stället för bostäder.

Förslaget till svar på motionen kommer nästa vecka att diskuteras av politiker i Samhällsbyggnadsnämnden innan det sedan behandlas även i kommunstyrelsen innan kommunfullmäktige återfår ärendet.

framnäsplan

I sammanhanget kan nämnas att det nu även finns ett förslag till hur strandområdet nordväst om Framnäshamnen ska utformas, samt utbyggnaden av pirarna. Här beräknas priset för ombyggnaden till över 200 miljoner kronor. Källa: Samhällsbyggnad