Gå direkt till Nyheten (Fortsatt badförbud i Lidan?)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Tisdag 16 juli 2019
  1. Dagens namn:
  2. Reinhold och Reine
  3. I morgon:
  4. Bruno

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Fortsatt badförbud i Lidan?

Publicerad torsdag, 17 januari 2019, 18:56 av Björn Smitterberg

Politikerna i kommunstyrelsen bör, enligt förslag från tjänstemän från flera olika förvaltningar och myndigheter, behålla badförbudet i Lidan. Det talas om hälsorisker såväl som skaderisker. Bl a påpekar räddningstjänsten risker med att man blandar båttrafik med badande, och att sikten är så dålig i vattnet att det kan vara svårt att se människor som är i vattnet.

Det är flera avlopp från gator och parker som rinner orenat ut i Lidan och en obesvarad fråga är om det nya utloppet från reningsverket kommer att stoppas av länsmyndigheter och domstolar om bad skulle tillåtas igen.

Genomgående i yttrandena är det ett rungande nej till bad i Lidan, även om det kan ges tillstånd vid särskilda evenemang.

I somras öppnades för bad i Lidan på en viss sträcka. Det har aktualiserat frågan om badförbudets framtid.