Gå direkt till Nyheten (Karl XII – krigarkonungen ska sörjas igen
Inslag i Vinterkalaset i Lidköping)

 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. Måndag 18 november 2019
 1. Dagens namn:
 2. Lillemor och Moa
 3. I morgon:
 4. Elisabet och Lisbet

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Karl XII – krigarkonungen ska sörjas igen
Inslag i Vinterkalaset i Lidköping

Publicerad tisdag, 15 januari 2019, 18:41 av Björn Smitterberg

Nu blir allt mer klart inför Vinterkalaset som ska genomföras i slutet av februari. Ett inslag blir ett sorgetåg för Karl XII.

Det är en mängd olika kulturinslag som samlas och kommer att bli en del av allt som planeras med sång dans och föreläsningar bl a. Det handlar om några dagar i februari.

Kolla program – klicka

8 kommentarer på “Karl XII – krigarkonungen ska sörjas igen
Inslag i Vinterkalaset i Lidköping”

 1. Roland skriver:

  Har kommunen blivit rasister på heltid? vill minnas att Karl XII är högerextremisternas kelgris. Eftersom det är ett sorgetåg får väl alla som är sörjande gå med. Skall bli roligt att se reaktionerna när europa:s alla höger grupper kommer och afa:s dårar står brevid och bråkar. Stackars alla gnällputtar i stan

 2. CHDCKER skriver:

  ROLAND
  En sådan kung ska vi vara stolta över att ha haft.
  Efter Gustaf ll Adolf så har vi bara Karl XIi att vara stolta över då vi var en krigsmakt att räkna med.
  Kommer det sen slödder som AFA så får vi hoppas att våran (stadspolis) har fått dom eminenta nya vapnen som skjuter ström i AFA if dom protesterar mot ett skådespel.
  Jag ska va där som stolt svensk (det jag nu kan va stolt över),och beskåda detta evenemang med glädje och sorg.

 3. RGR skriver:

  Tanken är väl att ”ta tillbaka” Karl XII. Jag tycker det verkar ganska larvigt, men om de tycker det är roligt så kan man väl låta dem hållas.

 4. Watchingeye skriver:

  Checker: Som stolt svensk får jag nog ändå säga att det var Karl XI:s förtjänst att tolvan hade en redan uppbyggd krigsmakt att tillgå. Att tolvan sen inte vann sitt krig trots det, kanske inte är så viktigt. Gustaf Vasa kanske kan firas med ett glädjetåg samtidigt?

 5. RGR skriver:

  Tidigare kommentatorer i den här tråden verkar ha missat att det inte handlar om en politisk manifestation organiserad av högern, utan om reenactment, dvs. noggrant koreograferad teater, med lokala historieintresserade.

 6. Carina skriver:

  Varför ska vi fira en krigar kung. Varför ska vi sopa banan för Sd i Kommunen. Tycker det är tråkigt att våra politiker inte tänker till Är detta något att lägga pengar på rent bedrövligt Fira någon som gjort något bra för Lidköping en person som gjort att vi är den stolta kommun som vi är Vi står för God omvårdnad för våra äldre Bra skola fritidsverksamhet med mera

 7. Nisse skriver:

  Bra där RGR – kan vi ta tillbaks kungarna från rassarna så ska vi naturligtvis stötta det… väldigt angeläget!

 8. RGR skriver:

  Nisse: Nja. Personligen har jag svårt att se poängen med det. För min del kan högern lika gärna få monopol på otidsenliga hyllningar av gamla mossiga kungar.
  Vi civiliserade människor har vettigare saker att syssla med.

Kommentarerna är stängda