Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Z)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Måndag 17 juni 2019
  1. Dagens namn:
  2. Torborg och Torvald
  3. I morgon:
  4. Björn och Bjarne

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Z

Publicerad fredag, 11 januari 2019, 12:45 av Björn Smitterberg

ikon_bjoerns2Debatten om hur miljöfrågor hanteras i Lidköping fortsätter.
Visst är det klart bättre för miljön med laserspel i nyår – men många  tycker att fyrverkeri är så trevligt att det uppväger.
Andra tycker att Lidköpingsborna ska cykla mer, medan cruisingkvällarna blivit allt fler de senaste åren.

Nu har skarpa frågor ställts till kommunledningen som väljer att låta kommunfullmäktige besluta om att upplåta flygfältet vid mötet om en dryg vecka, men debatten vill kommunledningen ha först i februari – tydligen för att man tror att omvärlden glömt koldioxiden.
Men det här är ett svaghetstecken i miljödebatten där Lidköping tidigare varit en stark kraft.
Det som hörts av politiker i frågan: Zzzzzz……
Annat ljud i skällan var det i början av september, när politikerna tävlade på Nya Stadens torg inför valet.

En kommentar om objektivitet:
En del personer har blivit rasande för att redaktören tar ställning i vissa frågor. Redaktören tar ställning och är alls inte objektiv i krönikorna. Det finns inget som säger att han ska vara objektiv.
Men när det gäller nyhetsbevakning är det objektivitet som råder. I kåserierna ”Hört på stan” är det mycket personliga frågor som tas upp. Likaså i kommentarsfälten. Här är redaktören allt annat än objektiv.
Ett annat sätt att bryta objektiviteten är förstås att i nyhetsmaterialet välja att avstå från att skriva vissa saker eller att skriva om det som ligger tidningen varmt om hjärtat. Andra medier i Skaraborg är mycket väl förtrogna med den formen av icke objektivitet – eller inbäddad partiskhet.
Så arbetar inte redaktören, han avstår från vissa artiklar men av andra skäl. ett skäl kan vara att det inte är möjligt att arbeta opartiskt med vissa frågor.

God helg.