Gå direkt till Nyheten (Henrik Kraemer nära medalj i Sum-Sim)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Tisdag 26 mars 2019
  1. Dagens namn:
  2. Emanuel
  3. I morgon:
  4. Rudolf och Ralf

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Henrik Kraemer nära medalj i Sum-Sim

Publicerad tisdag, 18 december 2018, 07:15 av Björn Smitterberg

I helgen avgjordes riksfinalen i Svenska Ungdomsmästerskapen i simning, SUM-SIM på anrika Eriksdalsbadet i Stockholm. Henrik Kraemer från Lidköpings Gymnastik och SimSällskap, LGSS, hade kvalat in till riksfinalen via tider under säsongen och prestationen på distriktsfinalen i Göteborg. Henrik deltog i 200 m medley och 100 m fjärilsim i klassen pojkar 13 år och yngre på söndagen.

Henrik lyckades toppa formen till tävlingsdagen och satte personligt rekord på båda distanserna! Henrik slog händerna i kaklet på 200 m medley efter 2:27:66, en halvsekund under sitt tidigare personliga rekord och kom in på 16:e plats.

På 100 m fjärilsim gjorde Henrik ett mycket fint lopp och blev fyra (!) i Sverige på tiden 1:03:56 endast 27 hundradelar från medaljplats och hela 94 hundradelar bättre än vad han någonsin simmat förut. En fantastisk prestation som ger mersmak inför framtiden.

Olle Larsson

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet