Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Om att leva som man lär)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Måndag 17 juni 2019
  1. Dagens namn:
  2. Torborg och Torvald
  3. I morgon:
  4. Björn och Bjarne

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Om att leva som man lär

Publicerad fredag, 14 december 2018, 12:16 av Björn Smitterberg

ikon_bjoerns2Frågan är om det finns politiker i Lidköpings nya majoritet som går med skygglappar.
Det sätt som kommunstyrelsens nya majoritet på onsdagen hanterade viktiga frågor om hållbarhet och miljöfrågor var uselt.

Det kan bara bli citronpris.
Ett par personer har ställt frågor till kommunen om Power Big Meet. Dessa undrar hur det är med tankarna om hållbarhet och miljöfrågor som annars lyfts fram så högt på kommunens hemsidor och skrifter.
citronprisDessa frågor säger sig politikerna ha läst.
Men tydligen inte förstått. För politikerna tänker inte ligga vakna  över det brevet.
Det fick kommundirektören hantera.
Någon begäran att kontoret för Miljö & Hälsa ska se på motorevenemangen – det kom inte. En sådan undersökning skulle kunna ge motorevenemangen helt nya och moderna möjligheter. Miljösmartare.

Efter detta, tillsammans med beslutet om samarbete med en ort i Kina, får man verkligen hoppas att det blir en skärpning i kommunstyrelsen. Moderater, Liberaler och Sverigedemokrater invände mot Kinasamarbetet, bl a för det medför omfattande utsläpp av koldioxid. Miljöpartiet uttalade att samarbete med Kina är trevligt så det motiverar utsläpp av gaser.

Power Big Meet bestämdes få pengar och få finnas i oförändrad skala i tre år, trots att ingen begärt att få arrangera sommaren 2019, i stället består beslutsunderlaget av en tidningsartikel som i sin tur bygger på en hemsida på nätet.
Vilken annan fråga skulle beslutas på så grumligt underlag?

Allt det här verkar vara teflonpolitik. Power Big Meet ska genomföras – precis på samma sätt som hittills – oavsett kritiken och oavsett att det finns gott om tid att börja tala om vilka förändringar som kan göras. Vissa politiker som säger sig stå för miljöpolitik säger att kommunen inte kan göra något för att det inte är kommunen som är arrangör utan bara har rollen som städare. Det är bara ett argument som visar att man inte orkar tänka.

Detta kommer samma vecka som vi får veta att pensionärer får kikärtor som utfyllnad i köttbullarna. Av miljöskäl, samtidigt som motorevenemangen välkomnas. De kommunala anslagen räcker dock bara till att städa upp ölburkar och sätta ut bajamajor. Inte för att göra rent i luften.

Kommunledningen gör vad den kan för att slippa modernisera motorevenemangen i Lidköping. Uselt.

Hoppas det finns starka personer i fullmäktige när de här frågorna kommer upp.

Nytt motto: Lidköping vid röken.

Förra helgen var redaktören i Stockholm på en konsert i Berwaldhallen, en häftig konsert med Glenn Miller Band. På söndagseftermiddagen satte sig redaktören till rätta i tåget för en tvåtimmars resa till Skövde.
Men så blev det inte. Förseningen blev över tre timmar och tiden gick mest åt i att tåget stod stilla i Katrineholm och i Hallsberg. Tåget avgick 16,44. Då hade Trafikverket kännedom om felet vid Hallsberg sedan över en halvtimme. Vid 19-tiden kom beskedet att man skickat ut reparatörer. Det var verkligen inte någon blixtsnabb insats.

I måndags var det kommunfullmäktige.
Det kändes lite virrigt för redaktören som försökte hänga med i turerna.
Ett par timmar senare förstod redaktören att temperaturen var hög uti kroppen. Och så har det sedan varit hela veckan. Hosta, ett ansikte fullt av DNA, ont i huvet. I dag hade redaktören tänkt vara på jobbet igen – saknar arbetskamraterna. Men tji. Efter en ny natt med hosta som får mellangärdet att skrika så blev det stopptecken från hustru. Inte på jobbet i dag heller – arbetet sker från hemmet.

Och ser man på långtidsprognoserna tycks det inte bli vit jul heller.

Finns det inget värt glädje och beröm denna vecka? Jodå – isbanan på torget. Men lite för hal för redaktören.

God Helg