Gå direkt till Nyheten (Lidköpings kommun satsar på Power Big Meet i tre år
Men arrangören har inte ansökt att få vara här)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 maj 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lidköpings kommun satsar på Power Big Meet i tre år
Men arrangören har inte ansökt att få vara här

Publicerad onsdag, 12 december 2018, 16:22 av Björn Smitterberg

Lidköpings kommun ger nu klartecken som innebär att Power Big Meet – PBM – kan gnomföras på Hovbyfältet de kommande tre åren. Tidigare var förslaget fem år, men kommunstyrelsen ändrade det till tre år.
Ett problem i sammanhanget är att arrangören Kjell Gustafsson ännu inte gjort någon framställan om att få vara i Lidköping 2019 och än mindre de följande kommande åren.

– Men vi har läst i tidningar och på en hemsida att ha vill komma, var det överraskande beskedet som kommunstyrelsens ordförande Jonas Sundström i dag gav.

PBM medförde en relativt lång debatt i kommunstyrelsen. detta med anledning av att man binder upp sig för kostnader flera år framåt.

Vad som inte diskuterades var den kritik som riktas mot kommunens hantering av PBM. För trots att kommunen satsar 400.000 kronor på städning av staden efter cruisingkvällar vid PBM har politikerna ingen kritik mot verksamheten trots att kommunen på hemsidor och i annat material håller fast vid att miljö, klimat och hållbarhet är viktigt.
Frida Nilsson, Centern, blir vid årsskiftet ordförande i miljö- och klimatutskottet i Lidköping. Vid presskonferensen trasslade hon till det lite för sig och sa bl a att hon inte vet vad begreppet hållbarhet står för, samt att cruisingen är ett privat arrangemang som kommunen bara bidrar till med ordning och städning. Hon talade om evenemang med hållbarhet över tid och räknar då inte bara in motorevenemang.
Marianne Bonnevier, Miljöpartist, lade ned sin röst när PBM var  uppe.
– Jag har alldeles för många väljare bakom mig som inte vill att vi fortsätter med detta.

Pär Johnson, Liberal, undrar hur man kan anslå pengar man inte har.

Omröstningen slutade 5-5, och därför var det Jonas Sundströms ordförande röst som gav utslag. Det blir pengar till PBM. Men kritiken mot att så många motorevenemang – PBM är det största – ordnas i Lidköping diskuterades inte, den kritiken får kommundirektören hantera.