Gå direkt till Nyheten (Vänsterpartiet föreslår ny lekplats vid Torbron
Tema: Porslin och Läckö)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 26 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Vänsterpartiet föreslår ny lekplats vid Torbron
Tema: Porslin och Läckö

Publicerad måndag, 10 december 2018, 11:44 av Björn Smitterberg

vensterpartietI en motion till kommunfullmäkte föreslår Vänsterpartiet att en temalekplats skapas på den plats vid Torgbrons nordvästra fäste – där det i somras var en provisorisk lekplats.– Under sommaren 2018 så uppförde kommunen en tillfällig lekplats vid parkeringen bredvid Särnmarksbrunnen, torgbron i Lidköping. Lekplatsen var välbesökt och uppskattad av såväl barn, Lidköpingsbor som besökande turister. Lekplatsen bidrog också till aktiviteter som skapar ett levande centrum och var ett bra exempel på att ge plats för barnen vid centrumplanering, skriver Vänsterpartiet i motionen till kvällens fullmäktigemöte.

Som andra motioner kommer saken att hänvisas till kommunstyrelsen och i detta fall även Samhällsbyggnadsnämnden för utredning innan förslaget återkommer till fullmäktige.

– Trollhättans kommun har under de senaste åren uppfört så kallade temalekplatser. Dessa två välbesökta och uppskattade lekplatser har tagit form från två populärkulturella fenomen; Macken och Skrotnisse. De har en stark koppling till staden genom Claes Erikssons Galenskaparna och Jan Lööfs populära barnböcker.

– Hos omvärlden förknippas Lidköping ofta med Vänern, Rörstrand porslinsfabrik och Läckö slott. Det skulle passa kommunen att Lidköping kunna bygga en temalekplats med koppling till stadens kulturella arv, miljö och historia som gestaltas i form av exempelvis Läckö slott, kaffekopp eller båtar. Detta skulle ge stadskärnan både en lekyta, en historisk koppling, och samtidigt marknadsföra Lidköping eller Läckö slott som besöksmål.

 

 

2 kommentarer på “Vänsterpartiet föreslår ny lekplats vid Torbron
Tema: Porslin och Läckö”

  1. Lunnarn skriver:

    Revolution…

  2. RGR skriver:

    Vad var syftet med det inlägget Lunnarn? Ska inte V få ägna sig åt kommunala småfrågor bara för att de, åtminstone i teorin, har större visioner om att förändra värden?
    Det är så otroligt låg kvalitet på högerns lokala företrädare här…

Kommentarerna är stängda