Gå direkt till Nyheten (Kristdemokrat ny ordförande i tung nämnd)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 26 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Kristdemokrat ny ordförande i tung nämnd

Publicerad måndag, 10 december 2018, 13:05 av Björn Smitterberg

tommy-larsson-kdNär Lidköpings kommunfullmäktige i eftermiddag ska utse ledamöter till nämnder och styrelser föreslås att kristdemokraten Tommy Larsson blir ordförande i social- och arbetsmarknadsnämnden. Han efterträder alltså socialdemokraten Lena O Jenemark som varit ordförande under gångna turbulenta mandatperioden.
Arkivbild: Tommy Larsson.

Tommy Larsson har lång erfarenhet av Lidköpingspolitiken och arbete med sociala frågor. Han får platsen genom att KD tillsammans med Centern och Miljöpartiet samarbetar med Socialdemokraterna om majoriteten i Lidköping. Han valdes till kommunfullmäktige 1991 och har haft flera olika uppdrag.

Lena O Jenemark blir kvar som förste vice ordförande.

Även utbildningsnämnden får en borgerlig ordförande – det blir centerpartisten Andreas Bill. Han efterträder socialdemokraten Tomas Lidberg – som nu blir ordförande i AB Bostäder efter Marita Bengtsson, som dock stannar i bolagets styrelse. Ny ordförande i Näringslivsfastigheter AB blir centerns Kent Folkesson.

Kommunfullmäktiges möte inleds  kl 14.