Gå direkt till Nyheten (Grått isigt och glatt när torgets isbana invigdes.)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 26 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Grått isigt och glatt när torgets isbana invigdes.

Publicerad lördag, 08 december 2018, 14:40 av Tore Sahlström

isbana5New York, Västerås, Eskilstuna plus många andra städer har sina isbanor på sina torg. Nu har även Lidköping ställt sig den celebra skaran med en isbana på torget. Magnus Gabriel undrade säker vad som var på gång när han på lördagen blickade ut över sitt torg.

I ett för dagen höstligt Lidköping med åtta plusgrader hölls invigningen av Lidköpings torgs nya skapelse nämligen, en isbana som är 24 meter långt och 15 meter bred. Tillkomsten har kunnat bli av då, Sparbankstiftelsen har skänkt drygt 900. 000 tusen kronor till projektet.

isbane1

Innan invigningen passade fyraåriga Leia för första gången prova isen och, hon åkte runt banan briljant men, så går hon också i bandyskolan.

isbana2

I en av bodarna runt banan stod Lidköpings scoutkår som, skötte utlämningen av skridskor och hjälmar samt, även skötte korvförsäljningen. Varje helg ska någon förening sköta arrangemanget runt isbanan på torget. De fyra heter Sara och Jenny Robertsson ,Agneta Johnson och Wilma Larsson

isbana3

Efter att De La Gardies musikklass hade framfört sitt första stycke var det dags för Tillväxts Lidköpings representant Maria Källsson att greppa mikrofonen och, sköta själva invigningen. Maria framförde sitt tack till Sparbanksstiftelsen samt också till Park & Gata för ett sitt arbete. Även Arbetsmarknadsenheten fick ett omnämnande för sitt snickarjobb runt banan. Lidköpings Isallians fanns på plats som, representerade de olika isföreningarna som finns i Lidköping. Villas Jonas Johansson framförde att, isbanan på torget har betydelse för de olika issporterna i staden.

-Torgets isbana blir en bra samlingsplats där, barn för första gången kan prova på skridskoåkning som, senare kan bli en fortsättning in i våra föreningar i isalliansen hävdade, Villas sportchef.

isbana5

Lidköpings konståkningsklubb framförde ett program på den nya isskapelsen och, många nyfikna hade denna lördagsförmiddag kommit till torget för att se denna isiga tillkomst.