Gå direkt till Nyheten (Vill höja hyra i Vara med 4 %)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Söndag 26 januari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Vill höja hyra i Vara med 4 %

Publicerad tisdag, 04 december 2018, 09:27 av Redaktionen

Vara Bostäder AB vill höja hyrorna för sina hyresgäster den 1 januari med fyra procent. Det framgår av deras krav till Hyresgästföreningen. Bolaget vill ha täckning för ökade kostnader och bedömer dessutom att deras underhållsbehov kommer att vara stort de kommande åren.

Detta uppger Hyresgästföreningen i ett pressmeddelande.

– Vi förbereder oss nu genom att noga gå igenom förhandlingsunderlaget och först när det arbetet är färdigt kommer vi att kunna ta ställning till bolagets krav. Men fyra procent låter högt med tanke på att det är gynnsamma tider för fastighetsägare med låga räntor, låg inflation och minimala vakanser. Vi ser fram emot en balanserad och konstruktiv förhandlingsomgång och förutsätter att motparten har samma inställning, säger Robert Gadaan, förhandlare på Hyresgästföreningen.

För en genomsnittlig tvårummare på 60 kvadratmeter med en hyra på 5 740 kronor skulle bolagets krav innebära en hyreshöjning med 230 kronor.

Förhandlingarna påbörjas den 19 december och omfattar 602 lägenheter.