Gå direkt till Nyheten (Marknad på Limtorget – en fläkt av julatmosfär)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Måndag 11 november 2019
  1. Dagens namn:
  2. Mårten
  3. I morgon:
  4. Konrad och Kurt

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Marknad på Limtorget – en fläkt av julatmosfär

Publicerad söndag, 02 december 2018, 15:28 av Tore Sahlström

limtorg-b

Lidköpings Hembygdsförening anordnade den sedvanliga julmarknaden på Limtorget den första söndagen i advent. Husen på gården var öppna och, många passade på att kika in i de små pittoreska och charmiga husenikon-bildreportage.

Platsen Limtorget har fått namnet på grund av att man här förr i tiden handlade med kalksten. På äldre dagar kallade man just kalksten för limsten och, där av uppkom namnet Limtorget.

limtorg-a

Ponnyridning brukar finnas på programmet vid julmarknaden på Limtorget och, så även i år. Den två årige Melwin passade på att, få en ridtur på mini shetlandsponnyn Daisy som, leddes av Zandra Hell. Efter ridturen fick Melwin ge Daisy lite hästgodis som, tack för rundturen.

Under söndagen var det absolut ingen julstämning då den vita snön inte var närvarande men, inne i husen kunde man i alla fall få känning av lite julatmosfär.

limtorg-c

I ett av husens lilla kök stod som, flera år tidigare Karin Persson från Hembygdsföreningen och sålde lotter.

-Flera som kommer in här tycker det är så mysigt och säger att, här skulle jag gärna villa bo säger lottförsäljerskan Karin.

Ute i det gråtrista adventsvädret stod två gentlemän och sålde julkärvar.

limtorg-d

Det var de två Lionsmedlemmarna från Järpås Lions Bert Thorsson och Sture Norrman.

Om Sverige mot förmodan går mot kärvare tider så är det väl trevligt om att, våra småfåglar inte berörs av det. De gillar när det lackar mot jul och” kärvartider”.

limtorg-e

I några av de små röda husen brukar det vid varje julmarknad på Limtorget visas konstföremål. I år träffade vi Alexandra Ryberg med sitt LexDesign som, visade upp sina senaste skapelser. Hon tänker nu rikta in sig på ett eget specialområde. Hon gör numera stolpavslutare som, hon förnöjsamt visade upp för Lidköpingsnytt utanför sin ateljé.