Gå direkt till Nyheten (Festligt i Nicolai första advent)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 03 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Festligt i Nicolai första advent

Publicerad fredag, 30 november 2018, 01:01 av - Inskickat material

Christina-Hedlund_orgelpipa3-(002)

Första adventshelgen i S:t Nicolai kyrka inleds på lördagsförmiddagen med Toner under Valven, den populära lördagsmusiken kl. 11.30. Då spelar Christina Hedlund adventsmusik på kyrkans bägge orglar och det blir barockmusik, romantisk musik och lite modernare tongångar.

Christina-Hedlund_orgelpipa3-(002)
Christina Hedlund med en orgelpipa.

Christina Hedlund är till vardags är organist och körpedagog i Lidköpings församling.

I söndagens festhögmässa medverkar två av kyrkans körer, S:t Nicolai kyrkokör och Cantare, tillsammans med en blåsarkvartett. Organisten Benjamin Kjell spelar nyskrivna arrangemang för blås och orgel med kvartetten, men även välkända tongångar som Händels Dotter Sion och Olssons Advent kommer att framföras.

Kyrkoherde Karin Enerbäck predikar över det aktuella advents- och fredstemat.