Gå direkt till Nyheten (Tore Sahlström hälsade på hos familjen Tomtén på Mellbygatan)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Måndag 11 november 2019
  1. Dagens namn:
  2. Mårten
  3. I morgon:
  4. Konrad och Kurt

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Tore Sahlström hälsade på hos familjen Tomtén på Mellbygatan

Publicerad torsdag, 29 november 2018, 14:49 av Tore Sahlström

mellbygatstomtar-bFamiljen Tomtén har fått sitt hem på Mellbygatan.

Överallt i Lidköping pyntas det inför första advent och julmånaden december. Om man åker längs Mellbygatan och kommer bort mot Arenan vid Parkkontorets anläggning kan man nu se en tomtefar och -mor med sina tre små barn.

mellbygatstomtar-a

De som står bakom idén till detta är parkarbetarna Linda Blomqvist och Henrik Bengtsson.

De båda fick uppslaget när de båda besökte Gislaved kommun där de har olika gjorda figurer bland annat i rondeller.

Henrik och Linda har fått hjälp av sina kollegor på Park; Jan Mellgren och Stefan Carlsson, som har hämtat granriset från de röjningsgatorna som kommunen har gjort. Granrismålandet har Claes Tidblom stått för.

Platsen är noga vald. Familjen huserar mittemot Arenan där mycket folk är rörelse samt den livliga trafikerade Mellbygatan. Så ingen kan undgår att se dem. Dessutom är tomtarna belysta under kvällstid.

Linda Blomqvist som inte är från Lidköping men inte kan undgå att det pratas mycket bandy i Lidköping och bland hennes arbetskamrater har hon en idé som hon hoppas få gehör: Att få göra en bandyspelare i granris på den lilla gräsplätten framför Arenan.

En utmärkt idé tycker skribenten nu när trästatyn på Micke Arvidsson har helt ruttnat bort och bortforslats till någon tipp. Visst vore det sevärt men en granrisspelande Micke i blåvit dress utanför Arenan som jag än i dag tycker borde heta Arvidssson Arena efter Lidköpings bäste spelare genom tiderna.

Namnet Tomtén har skribenten hittat på men det vore kul om Lidköpingsnytt läsare kunde komma på några namn på tomtefamiljen gärna, med anknytning till Lidköping. Låt fantasin flöda.

En kommentar på “Tore Sahlström hälsade på hos familjen Tomtén på Mellbygatan”

  1. Leif Johansson skriver:

    En eloge till våra parkarbetare som håller vår stad spännande och vacker. Ni är guld värda.

Kommentarerna är stängda