Gå direkt till Nyheten (Det här är dagen för kvinnofrid uppmärksammas särskilt)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Måndag 11 november 2019
  1. Dagens namn:
  2. Mårten
  3. I morgon:
  4. Konrad och Kurt

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Det här är dagen för kvinnofrid uppmärksammas särskilt

Publicerad söndag, 25 november 2018, 19:44 av Redaktionen

linnean2018Över hela världen uppmärksammas i dag våld mot kvinnor, bl a därför belyses Gamla vattentornet med orange ljus. På Nya Stadens torg uppmärksammade Kvinnojouren Linnéan – som arbetar mycket nära utsatta kvinnor och barn i Lidköping – dagen med en ljusmanifestation.

linnean2018

– Kvinnojouren Linnéan uppmärksammade FN:s dag för kvinnofrid med en ljusmanifestation på Nya Stadens torg. I dagens Sverige tvingas fortfarande kvinnor och barn fly från sina hem till en kvinnojour i rädsla för hot och våld. Ingen kan i förväg veta om hoten verkställs. Vi måste alla hjälpas åt att stoppa våldet, säger Ulla Andersson, ordförande i Kvinnojouren Linnéan.

Fotnot av red: För dig som tror att det här inte händer i Lidköping; Under 2017 anmäldes 99 fall i Lidköping. Och det är män som hotar och slår. Sluta! Vi andra skäms över er.