Gå direkt till Nyheten (Amerikanska södern – en resa i kulturens och musikens tecken)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 04 februari 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Amerikanska södern – en resa i kulturens och musikens tecken

Publicerad lördag, 24 november 2018, 09:49 av - Inskickat material

Logen 636 Lidköping har arrangerat en temakväll om musik och kultur i den amerikanska Södern. Ett 100-tal personer hälsades välkomna av br. Einar, som också nämnde något om Vasaorden och dess verksamhet.

Därefter presenterade br. Jan-Erik foton och filmer från sin rundresa i den amerikanska Södern. Det första stoppet gjordes i countryns hemstad Nashville. Där besökte man Grand Ole Opry och lyssnade till flera artister. Country Music Hall of Fame innehåller samlingar inom countrymusiken.

stepbystep

Temakvällens husband Step by Step spelade sedan countrylåtar. Efter detta serverade logen en enklare måltid.
Memphis var nästa stopp. Där ligger Graceland, ett nationellt minnesmärke över Elvis Presley och hans musik. Man gjorde också ett besök vid Sun Records. Det är ett klassiskt skivbolag där många berömda artister som Johnny Cash har spelat in musik. Husbandet spelade därefter några rocklåtar.

Br. Jan-Erik avslutade rundresan i New Orleans. I staden pågick French Quarter Festival. På gator och torg spelades olika slags musik, främst jazz. Flera berömda jazzmusiker kommer från staden, bl.a. Louis Armstrong. Sedan avslutade husbandet sin musikaliska resa med att spela några tradjazzlåtar.

– Jan-Erik Björk