Gå direkt till Nyheten (Vänsterpartiet vill öppna torget för lokala producenter)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. Fredag 28 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Vänsterpartiet vill öppna torget för lokala producenter

Publicerad måndag, 19 november 2018, 09:48 av Redaktionen

vensterpartietÖkade möjligheter för lokala producenter att använda torgdagarna på Nya Stadens torg föreslås av Vänsterpartiet. Förslaget har lämnats som en motion till kvällens möte med kommunfullmäktige.

Runt om i Lidköpings närområde finns många duktiga matproducenter som borde kunna erbjudas bättre möjligheter att kunna marknadsföra alternativt sälja sina produkter på Nya Stadens Torg.

Intresset för ekologiska eller kravcertifierade matprodukter har ökat bland konsumenterna och det finns flera producenter i närområdet som kan möta detta önskemål.

De senaste åren har Rekoringen vuxit fram som ett alternativ för att kunna sälja och erbjuda närodlade produkter. I andra kommuner så har man utvecklat olika modeller för att kunna underlätta försäljning av närodlade matprodukter. I Falköpings kommun har Malta Johannas matmarknad vuxit fram som fått stor uppmärksamhet och uppskattning. Erfarenheter från Falköping och andra orter är sådana här enkla marknader underlättar inte bara för producenter eller konsumenter. Det har också betydelse för att skapa nya mötesplaster och levandegöra stadsbilden.

Vänsterpartiet vill att kommunen skall ta fram förslag tillsammans med berörda intressenter på hur man kan skapa bättre förutsättningar för mer lokala matproducenter på torget i Lidköping. För att kunna utveckla torghandeln med lokal- och säsongsodlade matvaror så är det viktigt att det sker i dialog med producenterna anser Vänsterpartiet.

Det skulle kunna finnas färdiga platser för närproducerande odlare sägs som ett exempel i motionen.

 

3 kommentarer på “Vänsterpartiet vill öppna torget för lokala producenter”

 1. Ylva Eriksson skriver:

  Instämmer till fullo med Vänsterpartiet om att ”Öpnna torget för lokala producenter”

 2. Iréne skriver:

  Det skulle vara jättebra om dom fick stå på torget och sälja sina produkter. För alla har inte Facebook och kan då inte handla av Rekoringen.

 3. David skriver:

  Ett lätt och billigt sätt att prova detta vore att undersöka möjligheterna att flytta befintlig rekoring till torget för att prova handel med lokalproducerat på torget.Efter detta kan det utvecklas även till andra försäljnings sätt som torghandel med stånd mm.

Kommentarerna är stängda