Gå direkt till Nyheten (Tar över McDonald´s – inför bordsservering)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Måndag 25 mars 2019
  1. Dagens namn:
  2. Mariebebådelsedagen
  3. I morgon:
  4. Emanuel

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Tar över McDonald´s – inför bordsservering

Publicerad torsdag, 08 november 2018, 14:49 av - Inskickat material

Det är företaget Food Folks – som  Lidköpingsnytt tidigare meddelat – som nu tar över restaurangerna i Ulricehamn, Falköping, Mariestad, Alingsås, Skara, Skövde City, Skövde Norrmalm, Lidköping och Vårgårda.

I samband med övertagandet uppgraderar McDonald’s restaurangerna för att modernisera och förbättra gästupplevelsen. Det innebär att gästerna kan göra sin beställning i sin egen takt vid en digital kiosk, maten lagas direkt på beställning och serveras vid bordet.

Food folks ör ägare i MacDonald´s i Sverige

En nyhet som redan är på plats är den flexitariska menyn som ökar valfriheten där gästerna kan välja mellan kött, kyckling, fisk och vegetariskt i burgaren.

När maten i de nya restaurangerna görs på beställning minskar matsvinnet och därmed klimatpåverkan. Idag är matsvinnet på McDonald’s redan nere på låga 1,19 procent, men med det nya beställningssystemet finns potential att minska matsvinnet med ytterligare 20 procent. För att minska klimatpåverkan drivs alla McDonald’s restauranger i Sverige med 100 procent förnybar energi och idag körs över 97 procent av alla transporter till och från restaurangerna med förnybart bränsle.

Restaurangerna i Skara, Skövde Norrmalm, Lidköping och Vårgårda kommer att konverteras under 2019.

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet