Gå direkt till Nyheten (Brottning: Tuffa matcher för LAS-killar i Mälarcupen)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Måndag 25 mars 2019
  1. Dagens namn:
  2. Mariebebådelsedagen
  3. I morgon:
  4. Emanuel

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Brottning: Tuffa matcher för LAS-killar i Mälarcupen

Publicerad torsdag, 08 november 2018, 14:28 av - Inskickat material

Fem av Lidköpings AS ungdomar fick känna på tuffast tänkbara motstånd när de den gångna helgen tävlade i Mälarcupen. Det är landets största tävling med över 800 invägda brottare.

I år hade 815 invägda brottare vägt in och Mälarcupen samlade som vanligt ett brett internationellt deltagande med tävlande från övriga Norden, Baltikum, Vitryssland, Tyskland och USA.

Några av LAS-killarna fick också testa att gå mot utländskt motstånd och för Olle Broberg i knattar 38 kilo blev det fallseger mot en finsk brottare medan Sixten Ottosson i knattar 42 kilo besegrade en lettisk opponent på teknisk överlägsenhet.

För Carl Boxe i pojkar 52 kilo blev det två matcher mot utländska brottare, från Estland respektive USA, och båda visade sig vara mycket duktiga.

– Naturligtvis hade vi hoppats att några av våra brottare skulle gå lite längre i tävlingen men det är ändå nyttigt att vara ute på de här stora tävlingarna. Det vi framför allt måste jobba mer med är att vara med från början i matcherna och inte skänka bort onödiga fördelar till motståndarna, säger LAS-tränaren Tommy Gustavsson.

För trots att det blev ytterligare några segrar var alla LAS-killar utslagna efter tre omgångar. För Sixten Ottossons del visade det sig att hans överman i första matchen, Leon Hals från Linköping, skulle avancera ända till finalen. Övriga matchvinster togs av Emil Broberg och Emil Treijner.

John Boxe och Ida Boxe tävlade också i Västerås men för Svenska brottningsförbundets lag Team Öst/Väst respektive Team Västergötland. Genom att vinna en match i poolen lyckades Ida ta sig till bronsmatch i flickor yngre 47 kilo, men där tvingades hon lämna återbud på grund av axelskada.

brottning

Emil Treijner, Emil Broberg och Carl Boxe samt i främre raden Sixten Ottosson och Olle Broberg tävlade för LAS i Mälarcupen.

Göran Berglund

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet