Gå direkt till Nyheten (Daniel Nordmarks nya fotbollskarriär – lärare på De la Gardie)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 20 mars 2019
  1. Dagens namn:
  2. Joakim och Kim
  3. I morgon:
  4. Bengt

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Daniel Nordmarks nya fotbollskarriär – lärare på De la Gardie

Publicerad onsdag, 07 november 2018, 17:55 av Björn Smitterberg

danielnordmarkEfter ett par års samtal mellan fotbollsfantasterna Magnus Thilén, chef på de la Gariegymnasiet, och Hans-Fredrik Johansson, klubbchef i Lidköpings FK, kommit till skott och nästan nått målet. Klart är att det blir fotboll på gymnasiet från nästa läsår. Lärare: Daniel Nordmark.

Daniel Nordmark är den just nu mest meriterade fotbollspelaren med rötter i Lidköping. Förutom spel i Lidköpings FK har han spelat utomlands och i svenska topplag.

Dessutom har han skaffat en gedigen tränarutbildning – UEFA-B.

– Han passar perfekt för att ta hand om vårt nya fotbollsgymnasium, säger Magnus Thilén.

Det blir ett lokalt fotbollsgymnasium. Fotboll kommer att vara kompletterande ämne för de elever som vill. Men det gäller först och främst att komma in på något av de nationella program som de la Gardie erbjuder eleverna. När de väl är antagna kan de anmäla sig till fotboll som extra ämne inom idrott.

– Det handlar inte om att få fram ett lag, utan desto mer om personlig utveckling, säger Daniel Nordmark. Det här är för fotbollens utveckling i hela västra Skaraborg.

Hans-Fredrik Johansson lägger till:
– Det är viktigt att veta – vi ställer inte några krav på att man ska vara med i en viss förening. Det är fotbollsintresset som räknas.

Detta individuella val omfattar två pass i veckan. ett av passen inleder veckan – det hamnar nämligen under tidiga morgontimmar på måndagarna. Det andra passet blir på onsdagseftermiddagar.

De la Gardiegymnasiet slår sig nu in i en ny konkurrenssituation. För flera gymnasier runt Lidköpings har fotboll som individuellt val. De la Gardie har tidigare motsvarande val för bandy, och även tennis men det är ett så kallat riksintag och fungerar lite olika.

– Egentligen har vi bara tagit efter bandygymnasiet här och gör ett till för fotboll.

Daniel Nordmark ser fram mot nya jobbet.

– Det blir mitt första riktiga tränarjobb, säger han efter att ha gått den långa tränarutbildningen på Bosön.

Den 14 november (nästa vecka), när de blivande eleverna tänker som bäst på hur de ska välja genomförs ett särskilt informationsmöte om fotbollen parallellt med att framtida elever får möta de olika utbildningar som finns på skolan. Magnus thilén och Daniel Nordmark kommer att träffa ungdomar på det så kallade F-hustorget från klockan 17 och tre timmar framåt.

– Vi hoppas få sådär 15, 20 elever med på det här, säger Magnus Thilén. Vi börjar med elever i första årskursen som börjar hösten 2019. Sedan får vi se efter hand hur det går.

Bilden är klickbar till större format

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet