Gå direkt till Nyheten (Polisen: Boka tid för pass)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 20 mars 2019
  1. Dagens namn:
  2. Joakim och Kim
  3. I morgon:
  4. Bengt

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Polisen: Boka tid för pass

Publicerad tisdag, 06 november 2018, 09:16 av Redaktionen

polisskylt_lop Polisen inför tidsbokning i Fyrbodal och Skaraborg för den som ska ansöka om pass eller nationellt id-kort.

Drop-in på stationerna i respektive polisområde finns kvar till och med den 1 februari. Därefter är det enbart tidsbokning som gäller.

Nu genomför polisen nästa fas i införandet av tidsbokning i region Väst. Redan från den 26 november kan man boka sin tid för att ansöka om pass eller nationellt id-kort även i polisområdena Fyrbodal och Skaraborg. De bokningsbara tiderna är från 4 februari och framåt.

– Detta är den sista fasen i införandet av tidsbokning i region Väst. Med tidsbokning behöver man inte längre köa flera timmar för att lämna sin ansökan. Drop-in på de aktuella stationerna finns kvar fram till och med 1 februari. Från måndagen den 4 februari har vi tidsbokning i hela regionen, säger Jonas Bertram, som är regionalt införandeansvarig på polisen.

Tiderna läggs ut på polisen.se och gäller ansökningstillfällen efter drop-in upphör. Under rubriken Pass och nationellt id-kort finns en länk till formuläret för tidsbokning. Den som inte har tillgång till internet kan ringa 114 14 och få hjälp via växeln. Växeln har inte fler tider än de som läggs ut på nätet.

– Vi släpper tider efterhand. Det betyder i praktiken att det kan dyka upp tider på dagar som tidigare varit fullbokade. Vid behov kan det därför vara bra att gå in flera gånger och se om det finns lediga tider. När du väl har lämnat in din ansökan tar det upp till fem arbetsdagar innan passet är klart, säger Jonas Bertram.

– Det som är viktigt att tänka på är att planera sitt besök och vara ute i god tid. Med tidsbokningen kommer vi fördela tiderna över året. Det gör att man kan uppleva att det är svårare att få en tid under högsäsong. Men sett över hela året innebär det en bättre och effektivare service till medborgarna, säger Jonas Bertram.

Fram till och med den 1 februari går det fortfarande att komma på drop-in på polisstationerna i Fyrbodal och Skaraborg.

Under förra genomförandefasen blev det bitvis långa köer i samband med övergången till tidsbokning. I denna fas förväntas trycket inte bli lika stort och det finns en ökad beredskap.

– Vi bedömer att risken för att vi ska hamna i en liknande situation som under förra genomförandet är mindre. Nu genomför vi den här fasen under lågsäsong. Samtidigt är tiden från det att vi börjar lägga ut tider för bokade besök fram tills drop-in upphör längre än i våras, säger Jonas Bertram.

Polisstationer i Skaraborg som från 4 februari går över till tidsbokning är:

Falköping
Lidköping
Mariestad
Skövde

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet