Gå direkt till Nyheten (Kura skymning med Sara Beischer)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Måndag 26 augusti 2019
  1. Dagens namn:
  2. Östen
  3. I morgon:
  4. Rolf och Raoul

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Kura skymning med Sara Beischer

Publicerad måndag, 05 november 2018, 10:04 av - Inskickat material

Sara-Beischer-(002)Författaren Sara Beischer kommer till Götene bibliotek när Kura skymning firas under Nordiska litteraturveckan.Sara Beischer debuterade 2012 med den hyllade och uppmärksammade romanen ”Jag ska egentligen inte jobba här”. Det är vad romanens Moa Bengtsson både intalar sig och säger högt, när hon som 19-åring får jobb på äldreboendet Liljebacken. Även om berättelsen är fiktiv utgår den från Beischers egna erfarenheter som timvikarie inom äldreomsorgen.

2013 utkom Beischer med ”Det finns råttor överallt utom på Antarktis” , en uppväxt- och arbetarklasskildring som också den prisbelönades och lovordades.

”Mamma är bara lite trött” utkom 2016 och handlar om en småbarnsmammas kravfyllda vardag. Där ger hon sig alltså i kast med en av den moderna tidens farsoter: utbrändhet. Boken ställer frågor om det är rimligt att vi lever som vi gör när det får oss att må så dåligt. Alldeles nyligen släppte hon sin fjärde bok och nu sex år senare återvänder hon till berättelsen om Moa i den uppföljande romanen ”Jag ska egentligen inte tala om det här”. Sara Beischer visar åter att hon är en modern arbetar- och klasskildrarna och en skicklig samtidsskildrare.

Sara Beischer är utbildad gymnasielärare i svenska och religion och hon arbetar som författare och föreläsare. Den 33-åriga författaren är uppväxt i Varberg och bor i Halmstad sedan drygt tio år.

– Götene Bibliotek tisdag kl 19.