Gå direkt till Nyheten (Vänsterpartiet kommenterar samverkan med M och L)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Fredag 28 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Vänsterpartiet kommenterar samverkan med M och L

Publicerad torsdag, 01 november 2018, 18:36 av Björn Smitterberg

Claes-Göran Borg har nu kommenterat det samarbete som Vänsterpartiet har med Moderaterna och Liberalerna i Lidköpings kommun för att stärka partiernas roller i oppositionsarbetet. Samverkan gäller inte politiska frågor – utan bara valtekniska.

Så här skriver Claes-Göran Borg:

– Genom den valtekniska samverkan som vi tre oppositionspartier har kommit överens om så vinner vi tre partier ytterligare ett mandat och en ersättarplats kommunstyreslen och 11-nämnder.

– Genom denna samverkan förlorar majoriteten sitt sjunde mandat och får sex mandat i dessa nämnder och styrelser vilket leder till att blir en mer rimligare fördelning mellan majoritet och opposition i nämnder och styrelser.

– För oss i vänsterpartiet är det viktigt att det finns en vänsteropposition som under den kommande mandatperioden kan kritisk granska den brokiga mittenmajoriteten utifrån vår syn på jämlikhet och miljö. Genom denna valtekniska samverkan kan vänsterpartiet säkra en insynsplats i nämnder som handhar viktiga välfärdsfrågor samt få en ordinarieplats i kommunstyrelsen.

– Fotnot: 11-nämnder är de flesta nämnder och har elva ordinarie ledamöter. 

 

 

M v h

 

 

Claes-Göran Borg