Gå direkt till Nyheten (Sociala budgeten kan spricka 2019)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Fredag 28 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Sociala budgeten kan spricka 2019

Publicerad onsdag, 31 oktober 2018, 16:50 av Björn Smitterberg

Trots stora åtgärder inom förvaltningen Social & Arbetsmarknad som gjorts sedan det för drygt ett år sedan slogs larm om en stor ekonomisk brist som följd av satsningar på flyktingar, satsningar som i rask takt fick avbrytas, kan det  bli ett nytt minus för 2019.

Alla siffror finns inte på bordet än, men mycket som hittills nämnts är att förvaltningen driver en verksamhet nu i linje med vad budgeten tillåter. Vissa oklarheter finns.

I förslaget till budget för nästa år utökas budgeten för SAM med tio miljoner kronor. Dessutom väntas kommunen fortsätta att lätta på den tunga ryggsäck som förvaltningen har med förra årets underskott. Bokslutet i år lär bli ett minus på 21,6 miljoner – men det underskottet har alltså inte byggts på 2018, verksamheten för 2018 håller sig i stort sett till budgeten.

Det som flaggades för nu var för 2019 – och det handlar inte om några katastrofsiffror som för ett år sedan.

– Egentligen borde vi gå lika hårt fram med alla nämnder som vi gjort med SAM. Då skulle kommunen troligen spara åtskilliga miljoner, kommenterade liberalen Pär Johnson.

 

En kommentar på “Sociala budgeten kan spricka 2019”

  1. Johan skriver:

    Dags att redovisa alla siffror och sluta mörka. Jag misstänker att pengarna gått till annat men skylls på ökade flyktingkostnader mm. Konstigt att tex Skövde inte gick back trots att de också hade liknande verksamhet. Jag hoppas att oppositionen fortsätter att granska och gräva fram vart skattebetalarnas pengar har tagit vägen.

Kommentarerna är stängda