Gå direkt till Nyheten (Vänsterpartiet önskar strategi för mer solenergi)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. Söndag 15 september 2019
 1. Dagens namn:
 2. Sigrid och Siri
 3. I morgon:
 4. Dag och Daga

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Vänsterpartiet önskar strategi för mer solenergi

Publicerad måndag, 29 oktober 2018, 12:09 av Björn Smitterberg

vensterpartietVänsterpartiet i Lidköping föreslår i en motion att kommunen skapar en strategi för att mer solenergi ska användas.

I motionen, som lämnas vid fullmäktiges möte i kväll, skriver partiet:

– Sammanlagt har nu solenergianläggningarna i kommunen en produktionskapacitet på 285 MWh. Denna produktion skulle kunna ökas genom en målinriktad, samordnad planering och utbyggnad av solenergi för Lidköping. Utbyggnaden av solcellsanläggningar kan intensifieras genom att det tas fram förslag och en strategi för hur ett långsiktigt arbete med att öka andelen producerad solcellsenergi kan ske inom kommunen.

2 kommentarer på “Vänsterpartiet önskar strategi för mer solenergi”

 1. Oven skriver:

  Solenergi för att tillverka vätgas är det enda långsiktigt hållbara som kan ersätta fossilanvändningen. Tyvärr bromsas allt av de starka kapitalintressen (oljeindustriägarna) som styr våra politiker sedan dessa gav upp makten över kapitalet i.o.m novemberrevolutionen-85.

 2. Björn Smitterberg skriver:

  Som inblandad i tidigare försök med vätgas vill jag bestämt påstå att det som är ett hinder är behovet av säker lagring av vätgas som är synnerligen explosiv. Annars helt rätt – råvaran är vatten och avgasen är absolut rent vatten. Oavsett om man har förbränningsmotor eller bränslecell.

Kommentarerna är stängda