Gå direkt till Nyheten (Lidköpingstjejers initiativ får Creepypoddens Jack Werner till Lidköping)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 27 januari 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lidköpingstjejers initiativ får Creepypoddens Jack Werner till Lidköping

Publicerad måndag, 29 oktober 2018, 00:56 av Redaktionen

jack-werner-(002)

Jack Werner, som är journalist mottog 2014, tillsammans med Linnéa Jonjons och Åsa Larsson (alla på Metro) det Stora journalistpriset i kategorin ”Årets förnyare” med motiveringen ”För att de skapat en genial metod för att avslöja vad som är myt och vad som är verklighet i den virala världen”. Samma år kom Jacks första bok, folklivsforskningen ”Creepypasta: spökhistorier från internet”. I samband med det startade Werner webbplatsen Creepypasta och podcasten Creepypodden.

Ungdomarna Siri Lenhult, Helle Lenhult, Märta Trybom och Ellie Tigerberg i Lidköping ville att Jack Werner skulle komma till Lidköping och berätta om Creepypodden och om hur han får tag i alla spökhistorier som finns på internet. De kontaktade därför biblioteket och med hjälp från Ung i Lidköping sökte de Ungdomspeng för att arrangera ett Jack Werner evenemang.  De är eniga om att Jack är bra på det han gör och de är trogna lyssnare till Creepypodden som de tycker är otroligt bra. De ser fram emot Jack Werners besök i Lidköping, eftersom de vill veta mer om hur han gör och tänker.

Arrangemanget är ett samarbete mellan Stadsbiblioteket och Ung i Lidköping

Tornadon, Sockerbruket onsdag 18,30.