Gå direkt till Nyheten (Dramatisk räddning i hård vind på Vänern)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Tisdag 25 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Dramatisk räddning i hård vind på Vänern

Publicerad måndag, 22 oktober 2018, 11:02 av Björn Smitterberg

På söndagskvällen räddades en ensamseglare i hårt väder på Vänern av räddningshelikopter.

Det var anhöriga som vid 21-tiden slog larm om att en ensam person var i sjönöd i hård vind i Lurö skärgård. Ett par av sjöräddningssällskapets båtar samt Säffles kommunala räddningsbåt larmades ut liks om en av sjöfartsverkets räddningshelikoptrar.

Efter cirka en och en halv timme hittades båten av Sjöräddningsbåtarna som dock inte kunde komma fram till den då grundstötta segelbåten. I stället fick helikoptern ingripa och vinscha upp ensamseglaren som sedan fördes till sjukhus.

Grundstötningen skedde vid Åkersholmarna sydost om Värmlandsnäs.