Gå direkt till Nyheten (Mördad treåring hade kontakt med socialtjänsten i Lidköping)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. Måndag 18 februari 2019
 1. Dagens namn:
 2. Frida och Fritiof
 3. I morgon:
 4. Gabriella och Ella

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mördad treåring hade kontakt med socialtjänsten i Lidköping

Publicerad torsdag, 11 oktober 2018, 19:46 av Redaktionen

En svårt skadad treåring fördes på tisdagskvällen med svåra skador till Skaraborgs sjukhus och avled på onsdagen. Polisen har gripit en man misstänkt för mord – det är inte barnets far.
I dag har framkommit att socialtjänsten i Lidköping varit i kontakt med familjen och nu inleder man en utredning om man gjort något fel.

På kommunens hemsida meddelas:
Familjen har haft viss kontakt med socialtjänsten varför vi nu väljer att starta en utredning enligt Lex Sarah samt göra en anmälan till Inspektionen för Vård och omsorg, IVO.

Inga uttalanden görs så länge polisutredningen pågår.

2 Comments

 1. jan

  tragiskt fall alla förlorare,,men var finns fantasin att kunna tänka lite längre ibland kanske en människa med en fin urbildning bakom sig ej kan se saker som kanske en lekman skulle göra ,,detta gäller hela samhället man gömmer sig bakom utbildning och paragrafer,,

 2. Karl kroon

  Ansvar,påföljd av detta fruktansvärda brott mot ett litet barn, måste resultera i avskräckande åtgärder som drabbar dels den som fysiskt åsamkat det lilla barnets lidande och död dels den myndighet som brustit i sin myndighets utövning. Vi är många som mår fruktansvärt illa som en följd av denna tragedin.

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet