Gå direkt till Nyheten (Många barn är utsatta för våld och kränkningar)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Söndag 25 augusti 2019
  1. Dagens namn:
  2. Lovisa och Louise
  3. I morgon:
  4. Östen

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Många barn är utsatta för våld och kränkningar

Publicerad torsdag, 11 oktober 2018, 07:10 av - Inskickat material

linnean1

Häromdagen var myndighetspersonal och allmänheten inbjudna till föreläsningar om barns utsatthet för brott, på Röda Kvarn i Lidköping.
Bilden:Fredrik Selin, jurist från Brottsoffermyndigheten, Carolina Jernbro, forskare från Karlstads universitet, Birgitta Abelson, Brotts-offerjouren Västra Skaraborg, och
Monica Fjellner, Kvinnojouren Linnéan.

Då föreläste Carolina Jernbro och Fredrik Selin om våld mot barn i Sverige.

Carolina Jernbro, lektor vid Karlstads universitet, föreläste utifrån sin kartläggning och forskning om våld mot barn i Sverige – förekomst, riskfaktorer, hälsokonsekvenser, avslöjande och stöd. Elever har berättat om våld i hemmet, och forskarna kan konstatera att alltför många barn är utsatta för fysiskt och psykiskt våld, sexuella övergrepp och kränkningar av olika slag från föräldrar och andra vuxna.

linnean2

Fredrik Selins föreläsning

Fredrik Selin, jurist vid Brottsoffermyndigheten i Umeå, presenterade en användbar lärarhandledning och ett par webbplatser, med filmer och grupparbeten, t ex Liten och trygg och Jag vill veta.

Det gäller att vuxna uppmärksamma brottsutsatta barn och hjälper dem. Skolans och förskolans personal och andra som möter barn är viktiga aktörer.

Konferensen lockade 90 personer. Brottsofferjouren Västra Skaraborg och Kvinnojouren Linnéan i Lidköping var arrangörer till denna utbildningsdag.

Privat text och foto – bilderna är klickbara till större format.