Gå direkt till Nyheten (Gästnattsrekord för västsvenska besöksnäringen i sommar)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Söndag 17 februari 2019
  1. Dagens namn:
  2. Alexandra och Sandra
  3. I morgon:
  4. Frida och Fritiof

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Gästnattsrekord för västsvenska besöksnäringen i sommar

Publicerad torsdag, 11 oktober 2018, 09:11 av Redaktionen

turism-genre_lop

Den rekordvarma sommaren 2018 får positiva konsekvenser för Västsveriges hotell, stugbyar, vandrarhem och campinganläggningar. Antalet noterade gästnätter i regionen under juni, juli och augusti stiger till 4,8 miljoner – vilket är all time high och en ökning med 200 000 jämfört med det tidigare rekordet som noterades 2017.

Gästnätterna är fördelade på 2,5 miljoner inom hotell, stugbyar och vandrarhem samt 2,3 miljoner inom camping – även detta rekordsiffror inom respektive segment. Svenskarna står för drygt 3,2 miljoner av dessa gästnätter, medan Norge är den utlandsmarknad som noteras för flest besök (773 000) – en ökning med 5,6 procent. Även de tyska gästnätterna ökar med hela 15,8 procent till drygt 247 000.
– Otroligt roligt att kunna notera sommarrekord och all time high för gästnätter i Västsverige även i år. Det fina vädret, stark valuta och god marknadsföring är givetvis framgångsfaktorer som bör nämnas i sammanhanget, liksom goda insatser från alla duktiga besöksnäringsföretag i regionen, säger Fredrik Lindén, vd Turistrådet Västsverige.

Ur pressmeddelande

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet