Gå direkt till Nyheten (Sluta skrik…)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Tisdag 18 juni 2019
  1. Dagens namn:
  2. Björn och Bjarne
  3. I morgon:
  4. Germund och Görel

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Sluta skrik…

Publicerad måndag, 08 oktober 2018, 16:11 av - Inskickat material

författare
På onsdag gästas biblioteket av författaren och etnologen Malin Haawind. Hon har skrivit boken Sluta skrik för fan – en bok om att leva med barn.

Hur är det att vara förälder egentligen?
Hon resonerar om livet med småbarn som kanske inte alltid är så sockersött. Om de stolta ögonblicken som förälder men också de minst stolta. Om hoten, mutorna, trugandet, bekräftelsen, närheten, ömheten och känslan av att bara vilja fly till en plats där ingen kräver något av en. Om allt man inte får göra som förälder, om det präktiga duktighetskravet som sitter som en för trång och stickig kofta runt ens axlar och gör att det blir svårt att röra sig fritt och efter eget huvud. Men det handlar också om stunderna när man lyckas frigöra sig och vara förälder på sitt eget sätt och hur bra det känns. Och om de allra bästa stunderna tillsammans med barnen, när allt helt plötsligt är enkelt.

Författarkväll biblioteket onsdag 18,30.
Material från biblioteket