Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Flockpolitik i Bananrepubliken Lidköping?)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 26 september 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Flockpolitik i Bananrepubliken Lidköping?

Publicerad fredag, 05 oktober 2018, 10:00 av Björn Smitterberg

ikon_bjoerns2På kartan ser Lidköping ut som en banan?
Ja, det var faktiskt en av de mest aktiva fritidspolitikerna i Lidköping. Sten-Eric Lager, som uppmärksammade alla om de i kommunfullmäktige häromsistens.

– Det här är mitt sista inlägg i kommunfullmäktiges talarstol, sa kristdemokraten Sten-Eric Lager när han talade om Lidköpings utveckling.

– Lidköping växer som en banan längs Vänerns strand – så blir det om man ser Lidköping på en översiktlig karta.

Sten-Eric Lager hör till de politiker som entledigas den 14 oktober. Den 15:e träder nämligen alla nyvalda fullmäktigeledamöter in och sista måndagen i oktober är det de nya som samlas. Sten-Eric Lager och Jonas Sundström har varit något av parhästar i Samhällsbyggnadsnämnden. Färgstarka. I flera mandatperioder. Sten-Eric Lager har också varit en vagel i ögat på vissa politiker, han är nämligen specialist på att se logiskt in i redovisningar, ställa frågor om sådant som glömts i utredningar.
Kort sagt: Han var varit en viktig oppositionspolitiker. som tur är finns det fler.

Nu är det inte något fel med att likna en banan. Geografin är ju som den är. Men kopplingen i valtider till bananrepublik är redaktörens, och det oklara läget efter valet är kanske svårare att lösa på riksnivå än på bana..- förlåt –  lokal nivå.

Så har då Lidköping fått en serie partier som tillsammans ska se till att leda Lidköping. Det ska nog gå bra, om man tror mannen som fått ihop centerpartister, kristdemokrater och socialdemokrater i samma flock. Kanske kommer miljöpartisterna också att vara med. Mannen som stått i centrum i fråga är Kjell Hedvall.
Hedvall kan gå till historien som den som avskaffade blockpolitiken och införde flockpolitiken.

En annan fråga vad Vänsterpartiet, Liberalerna och Moderaterna ska kalla sig. Ordet allians är ju förbrukat. Med tanke på att det handlar om partier som står långt från varandra – så långt att man helst inte pratar med varandra i kaffepauserna på fullmäktigemötena – så är risken stor att det blir en splittrad opposition. Moderater och Liberaler kan säkert hitta varandra förstås.

Det är länge sedan redaktören anlitade tåget för att åka någonstans. Men nu har det hänt. Redaktören konstaterade att en enkel biljett från Skövde till Stockholm mitt i veckan kunde köpas för 148 kronor. 2 timmar och 3 minuter, plus resan till Skövde på en halvtimme.
Det priset slår man inte med bil.
Frågan är hur det priset står sig i jämförelse med Kinnekulletåget om redaktören skulle åka till Göteborg?
Redaktören kunde inte låta bli att kolla – priset gäller en resa en torsdag enkel biljett mellan Lidköpings resecentrum och Göteborgs central:

tågpris

Vi kanske borde ha lite konkurrens på spåret?

I Lidköpingsnytt skrev vi häromdagen om att moderater föreslog ett stopp för tiggare. Den motionen föreslås bli avslagen när den kommer till fullmäktige. Moderaterna är inte nöjda med det utan lär återkomma.
Men i artikel refererades till att poliserna i Lidköping inte anser att tiggeriet är ett ordningsproblem.
Den lilla meningen, som togs ur beslutsunderlaget, har väck debatt. Även inom poliskåren har redaktören fått veta. Inga namn ska avslöjas, och därför nöjer sig redaktören med den här fingervisningen om att saker och ting inte alltid är så lätta att hantera i en mening.

God helg. Redaktören är barnbarnvakt. 

 

En kommentar på “Hört på stan: Flockpolitik i Bananrepubliken Lidköping?”

  1. kalle skriver:

    Trevlig helg önskas redaktören också, välkommen tillbaks på måndag med ont i fötter efter diverse krigsdans efter trampat på lego och dylikt.

Kommentarerna är stängda