Gå direkt till Nyheten (Konsertföreställning om Karin Boyes text)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Måndag 26 augusti 2019
  1. Dagens namn:
  2. Östen
  3. I morgon:
  4. Rolf och Raoul

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Konsertföreställning om Karin Boyes text

Publicerad onsdag, 03 oktober 2018, 01:52 av Redaktionen

musikerKarin Boyes texter i ny musikalisk tolkningKonsertföreställningen ”Jag vill möta livets makter vapenlös” innehåller tonsatta dikter, berättelser och brev; texter av och om Karin Boye. Allt med en starkt och djupt klingande, känslig egen ton.

Möt Boye och hennes diktning i nya innerliga och pricksäkra musikaliska tolkningar av Petra Haraldson, piano/sång, och Camilla Åström, dragspel/sång. Musiken och sången ackompanjerar, förstärker och tillför helt nya och överraskande dimensioner till texternas redan kraftfulla uttryck.

Karin Boye berör som alltid och hennes poesi känns märkligt aktuell i vår tid. Inte sällan handlar den om hur lika vi människor egentligen är, om att vi i grunden delar samma existentiella livsvillkor. Dikter om förundran, rädslor, längtan, mod och trots. Dikter om träd och stjärnor. Petra och Camilla har gjort ett personligt urval med en stark ådra av både vemod och mod.

– Götene bibliotek torsdag kl 19.