Gå direkt till Nyheten (Färdtjänstföretag ställer in – problem för hela regionen)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 04 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Färdtjänstföretag ställer in – problem för hela regionen

Publicerad onsdag, 03 oktober 2018, 11:55 av - Inskickat material

Västtrafiks anropsstyrda trafik, som har hand om färdtjänst och sjukresor, är just nu drabbad av stora störningar. Hela regionen är påverkad. Orsaken är akut fordonsbrist.

– Just nu är vi tvungna att prioritera vilka resor som måste utföras. Det är en beklaglig situation som drabbar våra kunder. Vi gör allt vi kan för att sätta in ersättningstrafik, men är tacksamma för dem som kan skjuta på sin resa, säger Mikael Olsson, enhetschef leverans på Västtrafik.

Orsaken är att Kronan Grupp och Kronan Transport nu på morgonen har meddelat att man inte har för avsikt att utföra de resor de har avtalat med Västtrafik. De båda företagen har en stor andel av Västtrafiks fordon, som nu inte är tillgängliga för att utföra resor.