Gå direkt till Nyheten (Enklare biljettsystem i regionen – men inte Göteborg)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 04 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Enklare biljettsystem i regionen – men inte Göteborg

Publicerad onsdag, 26 september 2018, 12:01 av Redaktionen

kinnekulletågettaagIdag tas beslut att förenkla kollektivtrafiken för resenärerna i Västra Götalandsregionen.
Västtrafiks biljettzoner kommer att gå från 70 stycken till 3. En förändring som tar ett par år.
Beslutet väntas göra biljettsystemet mer förståeligt för resenärerna och kan därmed innebära att fler vågar välja att resa kollektivt.
Arkivbild.– Nu går Västtrafik över från 70 till tre zoner, de gamla kommungränserna som tidigare varit så viktiga för prissättningen plockas bort och ersätts av tre zoner. Med färre zoner förenklas resandet och det blir möjligt att resa längre sträckor än idag för samma pris och vi kommer kunna erbjuda våra resenärer mer kollektivtrafik för pengarna, säger Ulrika Frick (MP) ordförande i kollektivtrafiknämnden.

Zon A
kommer att omfatta Göteborg, Mölndal, Partille och Öckerö kommun,
zon B
omfattar övriga nio kommuner i Göteborgsregionen inklusive Kungsbacka och
zon C
omfattar resterande 37 kommuner i Västra Götaland (bland dessa Lidköping).

-Idag ser vi att allt fler invånare pendlar över hela regionen och det tidigare system vi har haft kopplat till kommungränserna har försvårat resandet. Införandet av tre zoner binder ihop Västra Götalandsregionen och möjliggör för ett smidigare resa. Det kommer bli markant mer prisvärt att åka över kommungränserna, vilket även gynnar regionens arbetspendling, säger Johnny Magnusson (M) regionstyrelsens ordförande.

Göteborgs stad subventionerar idag månadskortet som gäller för Göteborgs kommun. Det avtalet innebär att Göteborg måste stå utanför.

Pressmeddelande

En kommentar på “Enklare biljettsystem i regionen – men inte Göteborg”

  1. Jonas skriver:

    M.a.o. ännu dyrare att åka i tätorten? Ta tillfället i akt och göt tätortstrafiken prisvärd. Det måste bli billigare att resa med buss än att ta bilen för ca 20.-/mil dvs en busstur i tätort på ca 5km borde kosta 10.- enkel och en resa till grannorten på ca 2-3mil ca 40-60.- . Då kan bussen på allvar slå igenom som ett alternativ.

Kommentarerna är stängda